Η Αργεντινή θέλει να μπει στη συμμαχία του ΝΑΤΟ

0
Dodekanisos

Η Αργεντινή, σκοπεύει να υποβάλει αίτηση για ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Την πρόθεση αυτή εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της χώρας Λουίζ Αλφόνσο Πέτρι. Ο επικεφαλής του τμήματος άμυνας της Αργεντινής τόνισε ότι σκοπεύει να αλλάξει ριζικά την πολιτική του Μπουένος Άιρες, τερματίζοντας τη στρατιωτική- τεχνική συνεργασία με την Κίνα και άλλες χώρες του Παγκόσμιου Νότου προς όφελος της Δύσης, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συγκεκριμένα, η Αργεντινή θα αρνηθεί να αγοράσει κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη. Ο Λουίς Αλφόνσο Πέτρι είπε ότι η αεροπορία της χώρας θα λάβει αμερικανικά F-16 και εξέφρασε επίσης την πρόθεσή του να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. «Στο παρελθόν, η Αργεντινή έχει ανταλλάξει αγκαλιές με τη Βενεζουέλα, την Κούβα και το Ιράν, αλλά τώρα το κάνουμε με χώρες που παλεύουν για την επιβίωσή τους», είπε ο υπουργός Άμυνας. Υπενθυμίζουμε ότι η Αργεντινή άλλαξε απότομα την εξωτερική της πολιτική πορεία μετά την εκλογή του Javier Miley ως προέδρου τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Η χώρα απέσυρε την αίτησή της για ένταξη στους BRICS και εξέφρασε την πρόθεσή της να πλησιάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης του εθνικού νομίσματος με το αμερικανικό δολάριο. Ωστόσο, μέχρι στιγμής τέτοιες αποφάσεις δεν έχουν βοηθήσει το Μπουένος Άιρες να αντιμετωπίσει τη σοβαρή οικονομική κρίση. Ο ρυθμός τελικού πληθωρισμού στην Αργεντινή έφτασε στο ρεκόρ 276,41%.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments