“Είναι απελπιστικό να θέλει η Δύση να νικήσει τη Ρωσία!”

0
Dodekanisos

«Είναι απελπιστικό να θέλει η Δύση να κερδίσει τη Ρωσία», επεσήμανε σε δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν. Μιλώντας στο ραδιόφωνο Kossuth τόνισε και τα ακόλουθα:

«Η κατάσταση μοιάζει σαν ο δυτικός κόσμος να θέλει να νικήσει τη Ρωσία με τη βοήθεια της Γερμανίας υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Νομίζω ότι είναι απελπιστικό. Και ακόμη κι αν τα καταφέρουμε, κάτι που δεν είναι καθόλου ρεαλιστικό, θα πρέπει να πληρώσουμε τόσο υψηλό τίμημα που δεν θα αξίζει τον κόπο».

Ο Όρμπαν επεσήμανε ότι ο κύριος λόγος της σύγκρουσης ήταν η πρόθεση του Κιέβου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
«Στο τέλος, το ερώτημα είναι αν η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ ή όχι. Αυτός ο πόλεμος είναι για τη Σεβαστούπολη, όπου θα υπάρχει μια σημαία του ΝΑΤΟ ή μια ρωσική σημαία στην έξοδο προς τη Μαύρη Θάλασσα. Οι Ρώσοι λένε ότι η ρωσική σημαία κυματίζει εκεί τώρα και δεν θέλουν να την αλλάξουν σε σημαία του ΝΑΤΟ. Δεν θέλουν να συνορεύουν με χώρες του ΝΑΤΟ», είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Και πριν από μερικές ημέρες, ο Ούγγρος πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι η Ουκρανία «δεν χρειάζεται απαραίτητα να νικήσει τους Ρώσους», προσθέτοντας ότι η πεποίθηση ότι «31 από τις 32 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ το θέλουν αυτό» είναι «λανθασμένη»,

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments