«Πολιτικός σεισμός τα όσα συνέβησαν στη Γαλλία με τον Μακρόν!»

0
Dodekanisos

«Πολιτικό σεισμό» χαρακτήρισε τα όσα συνέβησαν στην Γαλλία με τον Εμμανουέλ Μακρόν ο Βίκτορ Όρμπαν. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών έκανε λόγο για «φιάσκο του κυβερνώντος κόμματος σε μια χώρα η οποία επέμεινε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στην Ευρώπη στη συνέχιση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία». Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα για την τελική νίκη των υποστηρικτών της ειρηνικής διευθέτησης της ουκρανικής σύγκρουσης, ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να έρθει στην εξουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η Γαλλία, η οποία ήταν η χώρα που τάχθηκε περισσότερο υπέρ του πολέμου, γνώρισε έναν πολιτικό σεισμό. Οι υποστηρικτές της ειρήνης κέρδισαν με τόσο μεγάλη δύναμη και μεγάλο αριθμό ψήφων. Εάν τα κόμματα υπέρ της ειρήνης μπορέσουν να κερδίσουν τις βουλευτικές εκλογές, τότε νομίζω ότι θα κερδίσουμε το πρώτο εξάμηνο. Τώρα περιμένουμε τον Τραμπ να φέρει το άλλο μισό στις ΗΠΑ και μετά θα έρθει η ειρήνη», είπε ο Όρμπαν.

Παρά το γεγονός ότι οι υποστηρικτές της συνέχισης του πολέμου στην Ουκρανία κατάφεραν να διατηρήσουν την πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι ήττες των κυβερνώντων κομμάτων στη Γαλλία και τη Γερμανία δείχνουν σαφώς τουλάχιστον μια αλλαγή στη διάθεση των Ευρωπαίων. Εκτός όμως από αυτούς, εκτός από την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, υπάρχει και η Αυστρία και η Ολλανδία, όπου οι υποστηρικτές της ειρήνης κέρδισαν επίσης αρκετά πειστικές νίκες. Υπενθυμίζουμε ότι μετά την ήττα του κόμματός του στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τη διάλυση της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και προκήρυξε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments