«Οι Γάλλοι λένε ψέματα και το γνωρίζουν!»

0
Dodekanisos

Για παραπλάνηση της κοινής γνώμης εκ μέρους της Γαλλίας έκανε λόγο με δηλώσεις ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ. Είναι ουσιαστικά η απάντηση του στα όσα δήλωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ ότι η Γαλλία δεν έχει ποτέ εκπαιδεύσει στρατεύματα σε Ουκρανικό έδαφος.

Σημειώνεται ότι αργότερα και ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν είπε ότι αρκετοί από τους συμμάχους του Παρισιού είχαν ήδη συμφωνήσει να στείλουν στρατιωτικούς εκπαιδευτές. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε ποιες χώρες προσχώρησαν στην πρωτοβουλία του. Σχετικά με τις δηλώσεις του Ατάλ και του Μακρόν, ο Λαβρόφ είπε:

«Ο Γάλλος πρωθυπουργός είπε ξαφνικά ότι δεν έχουν εκπαιδευτές εκεί στην Ουκρανία. Αυτό δεν είναι αλήθεια και το γνωρίζουν. Τα δυτικά κράτη θέλουν να διδάξουν αθόρυβα στην παγκόσμια κοινότητα ότι οι αποφάσεις τους σχετικά με την Ουκρανία – συμπεριλαμβανομένου του να επιτρέψουν στο Κίεβο να εισβάλει βαθιά στο ρωσικό έδαφος και να τοποθετήσει στρατιωτικό προσωπικό στη κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα – δεν έχουν πραγματικό νόημα ή συνέπειες. Τα βλέπουμε όλα αυτά και καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι κάνουν και τι ρόλο παίζουν στον πόλεμο που εξαπολύθηκε εναντίον μας. Και ξέρουμε πώς να τους πολεμήσουμε», τόνισε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments