«Να ψηφίσουμε αυτούς που θέλουν ειρήνη και όχι πόλεμο»

0
Dodekanisos

«Αυτό που θα συμβεί είναι κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Ρωσία καθώς οι Δυτικές δημοκρατίες δεν θέλουν ειρήνη!». Αυτό επεσήμανε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο, κάνοντας δηλώσεις λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές και ενώ βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε.

«Η συγκατάθεση που δόθηκε από τις δυτικές χώρες στην Ουκρανία ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για επιθέσεις σε στόχους στο ρωσικό έδαφος είναι μόνο απόδειξη ότι οι μεγάλες δυτικές δημοκρατίες δεν θέλουν ειρήνη, αλλά κλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία, που αναπόφευκτα θα συμβεί».

«Ως πρωθυπουργός της Σλοβακίας, δεν θα παρασύρω τη χώρα σε τέτοιες στρατιωτικές περιπέτειες, έγραψε ο Φίκο στο Facebook και πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο να υποστηρίξουμε εκείνους τους υποψηφίους για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα υποστηρίξουν τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες, όχι τη συνέχιση του πολέμου».

Υπενθυμίζουμε ότι και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, δήλωσε ότι «η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσε να σταματήσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε μια μέρα, αν το ήθελε πραγματικά, αλλά αυτό που επιθυμεί είναι μια άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία, και ως εκ τούτου κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση».  

Και ο ίδιος, όπως και ο Φίκο, είπε ότι η Ουγγαρία δεν θέλει να συμμετάσχει στις στρατιωτικές ενέργειες του ΝΑΤΟ εκτός των συνόρων της Συμμαχίας και ότι δεν θέλει να συμμετάσχει στη σύγκρουση με τη Ρωσία, γι’ αυτό, όπως εξήγησε, η αποχώρηση από Η αποστολή του ΝΑΤΟ εξετάζεται.  

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments