«Ανυπεράσπιστη η Ευρώπη σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου με τη Ρωσία»

0
Dodekanisos

Την άποψη πως οι Αμερικανοί θα αφήσουν την Ευρώπη στο έλεος της σε περίπτωση μιας πυρηνικής εμπλοκής με τη Μόσχα, εξέφρασε ο Βλαντιμιρ Πούτιν. Μιλώντας κατά την διάρκεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, επεσήμανε χαρακτηριστικά και τα εξής:

«Οι Ευρωπαίοι πρέπει να σκεφτούν: Θα εμπλακούν οι Αμερικανοί σε μια τέτοια ανταλλαγή, σε επίπεδο στρατηγικών όπλων, ή όχι; Αμφιβάλλω πολύ. Ενώ οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν και οι δύο καλά ανεπτυγμένα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για τον εντοπισμό των εισερχόμενων πυραύλων, τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ δεν το έχουν. Με αυτή την έννοια, είναι λίγο πολύ ανυπεράσπιστα», είπε.

«Επιπλέον, τα τακτικά πυρηνικά όπλα της Ρωσίας είναι τρεις έως τέσσερις φορές πιο ισχυρά από τις βόμβες που χρησιμοποίησαν οι Αμερικανοί εναντίον της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι. Έχουμε πολλές φορές περισσότερα από αυτά  και στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Ακόμα κι αν οι Αμερικανοί φέρουν τα δικά τους από τις ΗΠΑ, εξακολουθούμε να έχουμε πολλές φορές περισσότερα».

Ο ίδιος έσπευσε πάντως να επισημάνει ότι «οποιοσδήποτε τέτοιος πόλεμος θα είχε άπειρα θύματα» και υπενθύμισε ότι επί του παρόντος  επιτρέπει τη χρήση ατομικών όπλων μόνο σε περίπτωση απειλών για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, κάτι που προς το παρών δεν συμβαίνει. Και η Μόσχα δεν έχει απειλήσει ποτέ με πυρηνικά όπλα στην σύγκρουση στην Ουκρανία, κάτι που είναι κακόβουλο κατασκεύασμα ορισμένων δυτικών πολιτικών, πρόσθεσε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments