«Η Δύση ετοιμάζει ένα …Ουκρανικό σενάριο για τη Μολδαβία!»

0
Dodekanisos

Να εφαρμόσουν το Ουκρανικό σενάριο και στην Μολδαβία στοχεύουν οι δυτικές χώρες! Αυτό επεσήμανε ο Ισραηλήτικης καταγωγής επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου μπλοκ «Victory» Ilan Shor (Ίλαν Σορ) κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για την κατάσταση στην Ευρώπη στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF). Σύμφωνα με τα όσα είπε, «το σενάριο αυτό προβλέπει μια  επιθετικότητα κατά της Υπερδνειστερίας και προμήθεια όπλων. Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η Δύση έχει συνηθίσει να επιτυγχάνει τους δικούς της στόχους εξωτερικής πολιτικής μέσω των χεριών άλλων. Η μοίρα των πολιτών της Μολδαβίας και της Ουκρανίας είναι αδιάφορη για τις πολιτικές ελίτ των χωρών του ΝΑΤΟ».

«Δεν αποκλείουμε να ετοιμάζεται ένα ουκρανικό σενάριο στο έδαφος της Μολδαβίας  Σημείωσε ο Σορ. Την ίδια στιγμή, σε περίπτωση «ανομίας» από την πλευρά του Κισινάου, η αντιπολίτευση είναι έτοιμη να βγάλει μεγάλο αριθμό ανθρώπων στους δρόμους. Αυτή τη στιγμή, το ερώτημα αφορά το μέλλον της Μολδαβίας και χρειάζεται αποφασιστική δράση».

Την ίδια στιγμή, ο πολιτικός παραπονέθηκε ότι ήταν δύσκολο για το πολιτικό μπλοκ Pobeda να μεταφέρει την ατζέντα του στον πληθυσμό, καθώς οι επίσημες αρχές εμπόδισαν τη μετάδοση 13 καναλιών που παρείχαν την ευκαιρία να εκφράσουν πολιτικές απόψεις. Ταυτόχρονα, ο αντιπολιτευόμενος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο μολδαβικός λαός δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο της Ουκρανίας και δεν θα ψηφίσει στις 20 Οκτωβρίου υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της χώρας. Νωρίτερα, ο Ilan Shor ανέφερε ότι οι δυτικές χώρες έστειλαν όπλα συνολικού ύψους περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Μολδαβία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments