«Μόνο ένας τυφλός δεν βλέπει ότι υπάρχει πολεμική ψύχωση στην Ευρώπη!»

0
Dodekanisos

Για «πολεμική ψύχωση» της ΕΕ έκανε λόγο για μια ακόμα φορά ο Βίκτορ Όρμπαν. Μιλώντας στο ραδιόφωνο Kossuth ο Ούγγρος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «αυτή η νοοτροπία θα οδηγήσει σχεδόν σίγουρα στην ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στη χώρα. Η Δύση «πλησιάζει στο τέλος των δυνατοτήτων της» για τον τερματισμό της σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, προσθέτοντας ότι «όποιος ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος πολέμου εξαπατά τους ανθρώπους».

«Μόνο ένας τυφλός δεν βλέπει ότι υπάρχει πολεμική ψύχωση στην Ευρώπη, το λογικό συμπέρασμα της οποίας θα είναι η άφιξη των στρατιωτικών μονάδων των δυτικοευρωπαϊκών χωρών στο έδαφος της Ουκρανίας, στην καλύτερη περίπτωση όχι στην πρώτη γραμμή», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Όρμπαν είπε ότι, παρά τις εντάσεις που φτάνουν σε επικίνδυνο σημείο, «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και οι επικείμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα μπορούσαν να εκτονώσουν την κρίση σε κάποιο βαθμό. «Εάν η σύγκρουση δεν ξεπεράσει το ρωσο-ουκρανικό μέτωπο τις επόμενες εβδομάδες, ήδη από τον Νοέμβριο, εάν ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιστρέψει και έχοντας πίσω μας καλές ευρωπαϊκές εκλογές, μπορούμε να κάνουμε έναν πανδυτικό, διατλαντικό συνασπισμό ειρήνης για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments