«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο μέχρι το 2029!»

0
Dodekanisos

Να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της και να υπάρχει επιχειρησιακή ετοιμότητα πριν από το τέλος της δεκαετίας, ζήτησε ο Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους! Επανέλαβε επίσης την πεποίθησή του ότι κάποια μορφή στρατιωτικής θητείας θα ήταν απαραίτητη μετά την πλήρης κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η οποία προκάλεσε ανησυχίες για τη μελλοντική ασφάλεια της Ευρώπης, όπως είπε. Μεταξύ άλλων επεσήμανε και τα εξής:

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο μέχρι το 2029. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, χρειαζόμαστε δυνατές νέες γυναίκες και άνδρες που μπορούν να υπερασπιστούν αυτή τη χώρα. Για αυτόν τον λόγο, πιστεύω ότι είναι απαραίτητη μια νέας μορφής στρατιωτική θητείας, η οποία δεν μπορεί να είναι εντελώς απαλλαγμένη από υποχρεώσεις».

Ο Πιστόριους, μέλος των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών του Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, έχει αναθέσει το υπουργείο του να διερευνήσει πιθανά μοντέλα στρατιωτικής επιστράτευσης. Η Γερμανία ανέστειλε την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία το 2011.  Τα σχόλια του Πιστόριους έγιναν καθώς το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε ένα νέο πρωτότυπο έγγραφο για τη στρατιωτική και πολιτική άμυνα της Γερμανίας, το οποίο καθορίζει τις ευθύνες της Bundeswehr, των οργανώσεων βοήθειας και των αρχών πολιτικής άμυνας σε περίπτωση καταστροφών και πολέμων.

Μιλώντας και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή του θα υποστηρίξει την αμυντική βιομηχανία και προέτρεψε στενότερη συνεργασία μεταξύ των παραγωγών στην Ευρώπη.
«Σήμερα, βλέπουμε πιο ξεκάθαρα από ποτέ πόσο σημαντικό είναι να έχουμε μια ευρωπαϊκή και γερμανική αμυντική βιομηχανία που μπορεί να παράγει συνεχώς όλους τους κύριους τύπους όπλων και τα απαραίτητα πυρομαχικά», είπε στους εκπροσώπους στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Αεροδιαστημικής στο Βερολίνο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments