«Η Δύση φτιάχνει ιστορίες για να εξαπατήσει τον ίδιο της τον πληθυσμό!»

0
Dodekanisos

«Όλοι στη Δύση πιστεύουν ότι η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αλλά κανείς – θέλω να το τονίσω αυτό – κανείς στη Δύση, στην Ευρώπη, δεν θέλει να θυμάται πώς ξεκίνησε αυτή η τραγωδία». Tα λόγια αυτά ανήκουν στον Βλαντιμίρ Πούτιν και ειπώθηκαν κατά την διάρκεια τοποθέτησης του στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF). Ο ίδιος πρόσθεσε και τα εξής:

«Ο πόλεμος ξεκίνησε με ένα πραξικόπημα στην Ουκρανία, ένα αντισυνταγματικό πραξικόπημα. Αυτή είναι η αρχή του πολέμου. Λοιπόν, φταίει η Ρωσία για αυτό το πραξικόπημα; Οχι. Όλοι φαίνεται να έχουν ξεχάσει πώς οι υπουργοί Εξωτερικών της Πολωνίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας έφτασαν στο Κίεβο και υπέγραψαν τις συμφωνίες του Μινσκ ως εγγυητές για την ειρηνική επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία.

Αυτές οι χώρες προτιμούν τώρα να μην το θυμούνται αυτό, αντίθετα αποφάσισαν να επιλύσουν τη σύγκρουση με τη χρήση όπλων εναντίον αμάχων στην Ανατολική Ουκρανία. Κανείς δεν σχεδίαζε να εκτελέσει τις συμφωνίες του Μινσκ, δηλώνουν δημόσια ότι δεν πρόκειται να τις εφαρμόσουν. Εξαπατηθήκαμε», είπε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν τόνισε επίσης ότι «μετά το πραξικόπημα, η Μόσχα έκανε κάθε προσπάθεια να διευθετήσει την αιματοχυσία στο Ντονμπάς με ειρηνικά μέσα».

«Η Δύση φτιάχνει ιστορίες για να εξαπατήσει τον ίδιο της τον πληθυσμό. Η ιδέα ότι η Μόσχα έχει κάποιο είδος σχεδίου επίθεσης στο ΝΑΤΟ είναι μια ανόητη προσπάθεια διατήρησης της παγκόσμιας ηγεμονίας της Δύσης από φόβο. Γιατί γίνεται αυτό, αλήθεια; Να διατηρήσουν τη δική τους θέση μεγαλείου, γι’ αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα σε αυτές τις τρομακτικές ιστορίες, που προορίζονται για τους κατοίκους της πόλης στη Γερμανία και τη Γαλλία και αλλού στην Ευρώπη».


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments