«Η Αυστραλία παραμένει πλήρως προσηλωμένη στη συνθήκη πανδημίας!»

0
Dodekanisos

Μεγάλος σύμμαχος της προσπάθειας που κάνει ο ΠΟΥ προκειμένου να περάσει τη νέα «συνθήκη πανδημίας» είναι η Αυστραλία. Η αλλαγή της κυβέρνησης δεν φέρνει καμία διαφοροποίηση στο θέμα αυτό, κάτι το οποίο προκαλεί σε αρκετούς Αυστραλούς αρκετά ερωτηματικά.  Ο  υπουργός Υγείας της Αυστραλίας Μαρκ Μπάτλερ συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους στη Γενεύη και είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του για τη νέα συμφωνία για την πανδημία και  για τις τροποποιήσεις του Διεθνούς Κανονισμού Υγείας (IHR).

«Η Αυστραλία παραμένει πλήρως προσηλωμένη στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για την πανδημία του ΠΟΥ. Μαζί έχουμε διανύσει πολύ δρόμο από εκεί που ξεκινήσαμε μόλις πριν από δυόμισι χρόνια με μια λευκή σελίδα και μια κοινή φιλοδοξία», είχε πει νωρίτερα ο Μπάτλερ, μια δήλωση που ασφαλώς και λέει πολλά.

«Μια φιλοδοξία για ένα σύνολο δεσμευτικών δεσμεύσεων για την πρόληψη μιας άλλης πανδημίας και για να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για να ανταποκριθούμε πιο αποτελεσματικά και, κυρίως, πιο δίκαια όταν χτυπήσει η επόμενη πανδημία», πρόσθεσε.

Η πρόσφατη συνέλευση του ΠΟΥ δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για μια παγκόσμια συμφωνία πανδημίας εντός ενός έτους, αν όχι νωρίτερα. Αρχικά, σχεδίαζαν να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις πριν από την 77η συνέλευση. Οι αλλαγές που προωθεί ο ΠΟΥ περιλαμβάνουν τον σαφή ορισμό της «επείγουσας ανάγκης πανδημίας» και την απαίτηση από κάθε κράτος μέλος που είναι συμβαλλόμενο μέρος στη συμφωνία να ιδρύσει μία ή δύο οντότητες που θα λειτουργούν ως η Εθνική Διεθνής Αρχή Κανονισμών Υγείας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments