Οι Ευρωπαίοι γυρίζουν πλέον την πλάτη στο εμβόλιο!

0
Dodekanisos

Πολύ χαμηλά είναι πλέον τα ποσοστά των Ευρωπαίων πολιτών, ειδικά αυτών των άνω των 60 ετών που μπαίνουν στην διαδικασία να κάνει το αναμνηστικό εμβόλιο για το κορωνοϊό. Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), όπου περιλαμβάνονται στοιχεία το διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2023 έως και τον Απρίλιο του 2024.

Μόλις το 12% των πολιτών άνω των 60 ετών ανταποκρίθηκε στην αναμνηστική δόση όσον αφορά τα κράτη μέλη της ΕΕ. Σε ότι έχει να κάνει με την ηλικία άνω των 80 ετών, μόνο το 17,1% έχει ανταποκριθεί. Οι αριθμοί στην Ελλάδα παρουσιάζουν επίσης ενδιαφέρον. Μόνο το 7,1% των ηλικιών 60 έως 69 ετών έχει κάνει την συγκεκριμένη δόση και μόνο το 11,6% των ηλικιών από 70 έως και 79 ετών. Στους άνω των 80 ετών έχει ανταποκριθεί μόνο το 8,8%.

Σε ότι έχει να κάνει με τους υγειονομικούς στην Ελλάδα η εμβολιαστική κάλυψη δεν ξεπέρασε το 4,4%. Από τις άλλες έξι χώρες, που επίσης συμπεριέλαβαν σχετικά στοιχεία, την υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη είχε το Βέλγιο με 21%. Αντίστοιχα, στην Ισπανία εμβολιάστηκε το 6,6% των νεότερων ατόμων με χρόνια νοσήματα και στην Ιρλανδία το 19,6% των εγκύων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments