Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα 6 Σημάδια ότι πρέπει να κάνετε ανακαίνιση μπάνιου

6 Σημάδια ότι πρέπει να κάνετε ανακαίνιση μπάνιου

0

Το μπάνιο αποτελεί έναν από τους χώρους που χρησιμοποιούνται περισσότερο μέσα στο σπίτι. Καθώς αποτελεί έναν χώρο με μεγάλη κίνηση, είναι πιθανή η εμφάνιση φθοράς με την πάροδο του χρόνου. Σε μια τέτοια περίπτωση, το μπάνιο πάντοτε δείχνει μερικά σημάδια, τα οποία ενημερώνουν ότι πρέπει να κάνετε ανακαίνιση μπάνιου. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα μικρά ή μεγάλα σημάδια με τα υποδηλώνεται η ανάγκη για μικρές ή μεγάλες αλλαγές στο μπάνιο σας.

Έχει αρχίσει να εμφανίζεται υγρασία

Καθώς στο μπάνιο συγκεντρώνεται αρκετά συχνά υγρασία, δεν είναι περίεργο πως πολλοί ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν προβλήματα υγρασίας. Ένα βασικό σημάδι αποτελεί η εμφάνιση λεκέδων μούχλας. Παρά το γεγονός πως με τον σωστό καθαρισμό μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα τα σημάδια υγρασίας, η ανακαίνιση του μπάνιου θα παρεμποδίσει την μεγέθυνση του προβλήματος.

Παρατηρείται διαρροή νερού

Ένα από τα κεντρικά σημεία του μπάνιου είναι το νερό. Ο νεροχύτης, η μπανιέρα, η ντουζιέρα, ακόμη και η λεκάνη της τουαλέτας για την καλή λειτουργία τους χρειάζονται νερό. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει μια μεγάλη υδραυλική εγκατάσταση πίσω από αυτές. Σε περίπτωση που ένας σωλήνας της υδραυλικής εγκατάστασης σπάσει, μπορεί να πραγματοποιηθεί μεγάλη ζημιά στα τοιχώματα και το εσωτερικό του σπιτιού.

Κακός φωτισμός

Οι επιλογές και οι τάσεις ως προς τον φωτισμό αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Ο φωτισμός που κάποτε ήταν επαρκής, πλέον δεν θεωρείται αρκετός. Σε περίπτωση που το μπάνιο είναι σκοτεινό ή δεν σας καλύπτει ο φωτισμός του, ίσως είναι ένα σημάδι ότι ήρθε η ώρα για μερική ή ολική ανακαίνιση. Φυσικά υπάρχουν και μικρές αλλαγές που μπορούν να πραγματοποιηθούν, όπως για παράδειγμα η αντικατάσταση των παλαιών λαμπτήρων με λαμπτήρες LED.

Ανεπαρκείς χώροι αποθήκευσης

Την πρώτη περίοδο της εγκατάστασης στο σπίτι, οι ανάγκες ήταν διαφορετικές, και οι χώροι αποθήκευσης ήταν επαρκείς. Ωστόσο, όσο αλλάζουν οι ανάγκες της καθημερινότητας, τόσο μεγαλώνει και η ανάγκη για αποθήκευση. Υπάρχουν πολλοί τρόποι στους οποίους μπορεί να αναβαθμιστούν οι αποθηκευτικοί χώροι του μπάνιου. Μερικοί από αυτούς αποτελούν την αντικατάσταση των ειδών υγιεινής, καθώς επίσης και τη δημιουργία νέων χώρων αποθήκευσης, με τη δημιουργία επιτοίχιων συρταριών ή ντουλαπιών.

Το παλιό μπάνιο θεωρείται ξεπερασμένο

Δεν χρειάζεται πάντοτε το μπάνιο να εμφανίσει κάποιο πρόβλημα για να απαιτείται ανακαίνιση. Αν και πολλοί είναι αυτοί που έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν ένα παλιό μπάνιο, η ανακαίνιση του θα αυξήσει την άνεση που θα έχετε στον χώρο αυτό, ενώ την ίδια στιγμή θα αναβαθμίσει και την αξία του ακινήτου σας.

Μέγιστη αξιοποίηση των χώρων του μικρού μπάνιου

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η ανακαίνιση του μπάνιου ενισχύει τις δυνατότητες του χώρου δημιουργώντας μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρου. Σε περίπτωση που έχετε μια μεγάλη μπανιέρα, η αφαίρεση της και η τοποθέτηση μιας ντουζιέρας θα σας βοηθήσει στην εξοικονόμηση αρκετού χώρου. Οι καθρέφτες και το βάψιμο του μπάνιου με ανοιχτά χρώματα “ανοίγουν τον χώρο”, ενώ η εγκατάσταση νέου φωτισμού μπορεί να αποζημιώσει για πιθανή έλλειψη φυσικού φωτός.

Έτσι λοιπόν, παρατηρείται ότι και τα πιο μικρά σημάδια πυροδοτούν την ανάγκη για ανανέωση. Εμπιστευτείτε τους ειδικούς της Chroma Decor για την αξιόπιστη ανακαίνιση του μπάνιου σας, με βάση τα γούστα και τις ανάγκες σας!

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments