Με επιτυχία το 6ο τουρνουά σκακιού

0

Ολοκληρώθηκε το 6ο τουρνουά του 5ου σκακιστικού grand prix της σχολικής χρονιάς 2016-17, το Σάββατο 10 Ιουνίου στην έδρα του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «Ιππότης» επί της Πίνδου 1. Οι μικροί αθλητές και αθλήτριες τίμησαν για άλλη μια φορά με την παρουσία τους τον όμιλο καθώς έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στο τελευταίο τουρνουά της χρονιάς, μιας και επρόκειτο για την τελευταία ευκαιρία να συλλέξουν όσο περισσότερους πόντους ήταν δυνατό για την επικείμενη ανάδειξη των τελικών νικητών ανά στεπ από όλα τα τουρνουά της χρονιάς.

Με την ολοκλήρωση του 5ου γύρου, νικητές του 6ου τουρνουά προκηρύχθηκαν οι:

Step 1

Μάγου Εμμέλεια – 1η στην γενική & 1ο κορίιτσι

Πάττας Γεώργιος – 2ος στην γενική

Καραμποϊκη Ευγενία – 3η στην γενική

Step 2

Πάττα Μαγδαληνή – 1η στην γενική & 1ο κορίτσι

Δρακιού Σάββας – 2ος στην γενική

Κρητικός Νίκος – 3ος στην γενική

Όπως πάντα, σε όλα τα παιδιά απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια για την επιβράβευση της συμμετοχής. Αξίζει να σημειωθεί πως στο άθλημα του σκακιού βραβεύονται ξεχωριστά και τα πρώτα κορίτσια καθώς πρόκειται για άθλημα στο οποίο συμμετέχουν περισσότερο αγόρια. Στην συνέχεια, η δεύτερη θέση τιμάται με ασημένιο μετάλλιο και η τρίτη με χάλκινο.

Αμέσως μετά ακολούθησε η ανάδειξη των τριών πρώτων νικητών ανά step από όλα τα τουρνουά της σκακιστικής χρονιάς. Τα αποτελέσματα έδειξαν:

Step 1

1η: Μάγου Εμμέλεια 22 πόντοι

2η: Καραμποϊκη Ευγενία 19,5 πόντοι

3ος : Πανάς Γεώργιος 19 πόντοι

Step 2

1η: Πάττα Μαγδαληνή 22 πόντοι

2ος Λουντάκας Σταύρος 20 πόντοι

3ος: Ρούσος Γεώργιος 20 πόντοι

Step 3

1ος: Λουντάκας Μιχαήλ 25 πόντοι

2ος : Σταθάτος Αλέξανδρος 25 πόντοι

3ος : Καλπακίδης Δαβίδ 19 πόντοι

1ο κορίτσι: Περγαντή Αναστασία 17 πόντοι

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν φέτος οι πρωτιές δύο κοριτσιών στα step 1 και 2 (Μάγου Εμμέλεια και Πάττα Μαγδαληνή), οι οποίες τιμήθηκαν με χρυσό μετάλλιο για την θέση του 1ου κοριτσιού καθώς και ένα επιπλέον χρυσό για την 1η θέση στην γενική κατάταξη.