Αρχική Εκτός συνόρων 5+1 ποδοσφαιριστές που έδωσαν μια ελληνική νότα στην Στουτγάρδη!

5+1 ποδοσφαιριστές που έδωσαν μια ελληνική νότα στην Στουτγάρδη!

0
Dodekanisos

Η Στουτγάρδη αποτελεί μια παραδοσιακή δύναμη στην Γερμανία, ασχέτως αν τα τελευταία χρόνια έχει χάσει την λάμψη της. Με μια γρήγορη ματιά μπορεί κανείς να δει, ότι από την αρχή της νέας χιλιετίας κι έπειτα πολλοί ποδοσφαιριστές κάνανε την εμφάνιση τους στον σύλλογο, που αργότερα τους είδαμε είτε στα ελληνικά γήπεδα, είτε με την φανέλα της Εθνικής. Έτσι, σήμερα σας παρουσιάζουμε όλους αυτούς τους παίκτες που πέρασαν από την Στουτγάρδη και της προσέδωσαν μια “ελληνική” χροιά!

Κωνσταντίνος Μαυροπάνος

Ο Μαυροπάνος αποτελεί έναν από τους ογκόλιθους της γερμανικής ομάδας στο κέντρο της άμυνας. Έχει δείξει ότι μπορεί να παίξει με ευκολία και με δυο στόπερ στην άμυνα, αλλά και με τρεις. Έχει σημειώσει πολλές καλές εμφανίσεις και μάλιστα την φετινή σεζόν έχει σκοράρει δις απέναντι σε Μπερλίνερ Ντιναμό (κύπελλο) και Φράιμπουργκ (πρωτάθλημα). Βρίσκεται στην Στουτγάρδη από το καλοκαίρι του 20’ ως δανεικός από την Άρσεναλ.

Οδυσσέας Βλαχοδήμος

Ο γεννηθείς στην Γερμανία τερματοφύλακας ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στις ακαδημίες της Βάνγκεν. Πολύ σύντομα έκανε το μεγάλο μπαμ, ωθώντας την Στουτγάρδη να τον προσαρτήσει στο δυναμικό της. Πέρασε από όλες τις υποδομές, μέχρι να καταλήξει στην μεγάλη ομάδα το 2014. Κατέγραψε 3 συμμετοχές. Από εκεί και πέρα, η συνέχεια γνωστή με τεράστιες εμφανίσεις σε ΠΑΟ και Μπενφίκα, λογιζόμενος ως ένας από τους καλύτερους πορτιέρο αυτήν την στιγμή!

Στίβεν Τσούμπερ

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που ήρθαν φέτος στην χώρα μας. Ο Τσούμπερ της ΑΕΚ έχει γυρίσει την Γερμανία κι έχει κάνει ένα πέρασμα κι από την Στουτγάρδη. Το 2019 στάλθηκε εκεί ως δανεικός από την Χόφενχαιμ. 600 χιλιάρικα και μια εξαιρετική πορεία, ανάλογη με αυτήν που θέλουν να δουν κι οι Κιτρινόμαυροι στην Αγιά Σοφιά.

Αναστάσιος Δώνης

Ο μεγάλος αδελφός Δώνης μεταγράφηκε τον Ιούλιο του 2017 στην Στουτγάρδη, για 4 εκατομμύρια ευρώ από την Γιουβέντους. Προηγουμένως, έβγαζε μάτια, ως δανεικός στην Νις. Ο Τάσος κάθισε στην Γερμανία μέχρι το 2020, με μια μικρή θητεία στην Ρεμς, που έμελλε να γίνει μόνιμη έναν χρόνο αργότερα. Στην Στουτγάρδη ήταν καταλυτικός μέχρι να τραυματιστεί και χάρισε 7 γκολ στην ομάδα του, το ένα κόντρα στην Μπάγιερν. Μάλιστα, στα μπαράζ υποβιβασμού κόντρα στην Γιουνιόν, μοίρασε μια ασίστ που εν τέλει έφερε την παραμονή!

Φεντερίκο Μακέντα

Ο γυρολόγος επιθετικός βρισκόταν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για αρκετά χρόνια πριν καταφθάσει στον Παναθηναϊκό. Από το 2011 μέχρι και το 2014 βρέθηκε σε 5 διαφορετικές ομάδες ως δανεικός. Ανάμεσα τους κι η Στουτγάρδη το 13’, που της κόστισε 300 χιλιάρικα. Σε 14 συμμετοχές δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, επιστρέφοντας άπραγος στην Αγγλία για να ξαναφύγει εκτός.

Αντώνης Αϊδόνης

Αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός είναι συμπαίκτης του Μαυροπάνου στην Στουτγάρδη, προερχόμενος από τις ακαδημίες της ομάδας. Αυτήν την στιγμή βρίσκεται δανεικός στην Ντιναμό Δρέσδης, στην Β’ Γερμανίας, προκειμένου να ανδρωθεί ποδοσφαιρικά. Ο Αϊδόνης έχει έως τώρα την γερμανική υπηκοότητα, αγωνιζόμενες σε όλες τις μικρές εθνικές των Πάντσερ. Αυτό, φυσικά, μπορεί στο μέλλον να αλλάξει!

Αν θες να διαβάσεις περισσότερα παρόμοια άρθρα κάνε κλικ ΕΔΩ!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments