Αρχική Υγεία - Διατροφή - Άσκηση & Ευεξία 5 συμβουλές για τη φροντίδα των ηλικιωμένων

5 συμβουλές για τη φροντίδα των ηλικιωμένων

0
Dodekanisos

Η φροντίδα των ηλικιωμένων σίγουρα δεν είναι εύκολη ή ιδιαίτερα απλή συνθήκη. Αν φροντίζετε αυτήν την περίοδο κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο στο σπίτι, σίγουρα καταλαβαίνετε ακριβώς τι εννοούμε. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν πράγματα τα οποία μπορείτε να έχετε κατά νου και τα οποία θα σας βοηθήσουν σημαντικά με όλα αυτά.

  1. Συντονίστε τη φροντίδα που λαμβάνει ο ηλικιωμένος

Δεν έχει σημασία αν μένει μόνος του και τον επισκέπτεστε ή αν τον φροντίζετε στο δικό σας σπίτι. Είναι σημαντικό, σε κάθε περίπτωση, να συντονίζετε τη φροντίδα που λαμβάνει ο ηλικιωμένος, ώστε να μην επικρατεί πανικός. Πρέπει να γνωρίζετε ποιος έχει την ευθύνη για τα φάρμακά του, ποιος θα τον επισκεφθεί πότε, ποιος θα καθαρίσει κ.τ.λ.

  1. Μάθετε ποιες είναι οι ανάγκες του

Φυσικά, θα πρέπει να μάθετε και ποιες είναι οι ανάγκες του προτού μπορέσετε να του προσφέρετε τη βοήθεια που χρειάζεται. Για παράδειγμα, μπορεί να αντιμετωπίζει ορισμένα κινητικά προβλήματα ή να ξεχνά πολύ. Ανάλογα με την περίπτωση, θα πρέπει να βρείτε και τους σωστούς τρόπους για να τον φροντίσετε.

  1. Προσαρμόστε το περιβάλλον του στις ανάγκες του

Πρέπει, επίσης, να προσαρμόσετε το περιβάλλον του στις ανάγκες που έχει. Αρχικά, δεν είναι ποτέ κακή ιδέα να απομακρύνετε τα πολλά αντικείμενα που μπορεί να τον εμποδίζουν από το να κινηθεί άνετα, τα καλώδια από το πάτωμα, τα χαλιά που γλιστρούν κ.τ.λ. Μπορεί, ακόμη, να πρέπει να ενσωματώσετε μπάρες στο μπάνιο ή να χαμηλώσετε τα ντουλάπια της κουζίνας για να μπορεί να φτάνει.

  1. Βοηθήστε τον να μείνει ενεργός

Είναι πολύ εύκολο για τους ηλικιωμένους να χάσουν το κίνητρο να παραμείνουν ενεργοί, σε πολλούς τομείς της ζωής τους. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να παρακινείτε τον αγαπημένο σας άνθρωπο να αθλείται (όσο μπορεί), να κάνει βόλτες, να φροντίζει τον εαυτό του και, πάνω από όλα, να κοινωνικοποιείται. Η μοναξιά είναι ένα βασικό πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να αποφύγετε.

  1. Σκεφτείτε εναλλακτικές λύσεις

Είναι σημαντικό να μάθετε σχετικά με τις θεραπείες του, αλλά να σκεφτείτε και εναλλακτικές λύσεις οι οποίες μπορεί να τον βοηθήσουν. Για παράδειγμα, έχετε σκεφτεί ποτέ πού βοηθάει το λάδι κάνναβης; Προϊόντα, όπως το λάδι και οι ανθοί κάνναβηςhttps://hempoilshop.gr/kapnistiki-atmistiki-kannavi/anthi-kannavis-cbd/περιέχουν CBD η οποία είναι μια ουσία που μελετάται για τις ευεργετικές της ιδιότητες (και δεν είναι ψυχοδραστική). Ενδεικτικά, δύναται να μειώσει τον πόνο που προκαλεί η αρθρίτιδα, να παρέχει νευροπροστασία απέναντι σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες, όπως το Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ, να καταπολεμήσει το άγχος και την κατάθλιψη κ.ά. Βεβαίως, χρειάζονται περισσότερες μελέτες για να επιβεβαιωθούν τα οφέλη της CBD.

Σημείωση: Οι ανθοί κάνναβηςέχουν το καλό ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άτμισμα, αλλά και στο φαγητό.

Φυσικά, προτού δοκιμάσετε οτιδήποτε, πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε τον γιατρό! Ειδικά, αν ο ηλικιωμένος ακολουθεί ήδη κάποια θεραπεία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments