Αρχική Videos 46 Βιολογικά εργαστήρια χρηματοδοτήθηκαν από τις ΗΠΑ!

46 Βιολογικά εργαστήρια χρηματοδοτήθηκαν από τις ΗΠΑ!

0

Tο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, με δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του στις 9 Ιουνίου 2022, παραδέχεται πως υπήρξε συνεργασία με 46 βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία τα τελευταία 20 χρόνια. 

Όπως αναφέρεται στην δημοσίευση του υπουργείου άμυνας των ΗΠΑ, “Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάστηκαν για να βελτιώσουν τη βιολογική ασφάλεια, την ασφάλεια και την επιτήρηση ασθενειών της Ουκρανίας για την υγεία των ανθρώπων και των ζώων, παρέχοντας υποστήριξη σε 46 ειρηνικά εργαστήρια, εγκαταστάσεις υγείας και διαγνωστικούς χώρους της Ουκρανίας τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Τα προγράμματα συνεργασίας έχουν επικεντρωθεί στη βελτίωση των μέτρων δημόσιας υγείας και γεωργικής ασφάλειας στο πλέγμα της μη διάδοσης.

Αυτή η εργασία, που συχνά διεξάγεται σε συνεργασία με εξωτερικούς οργανισμούς, όπως ο ΠΟΥ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων (OIE), έχει οδηγήσει σε ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη παρακολούθηση και ανίχνευση ασθενειών. Οι Ουκρανοί επιστήμονες ενήργησαν σύμφωνα με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές και κανόνες όσον αφορά τη δημοσίευση ερευνητικών αποτελεσμάτων, τη συνεργασία με διεθνείς συναδέλφους και πολυμερείς οργανισμούς και τη διανομή ευρέως των ευρημάτων της έρευνας και της δημόσιας υγείας”.

Ωστόσο τον Mάρτιο, λίγο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, Ρώσοι αξιωματούχοι έκαναν λόγο για ευρήματα που υποδεικνύουν την ταχεία καταστροφή ενός πολεμικού βιολογικού προγράμματος του Κιέβου.

Πάντως στο δημοσίευμα του το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ, απορρίπτει τους εν λόγω ισχυρισμούς σημειώνοντας απερίφραστα πως η Ουκρανία δεν έχει πυρηνικό, βιολογικό ή χημικό πρόγραμμα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments