Συγκίνηση για τα 70 χρόνια Ενσωμάτωσης! (pics)

0

Μίκα Βασιλάκη

Φωτορεπορταζ: Nicolas Nanev

Με μια επιβλητική, συγκινητική και υπέρλαμπρη  εορταστική εκδήλωση η Ρόδος τίμησε σήμερα την ιστορική στιγμή της παράδοσης της Δωδεκανήσου στην μητέρα πατρίδα, μετά την λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

O Ρόδιος Ιερολοχίτης Ανδρέας Μαλανδράκης σηκώνει την Ελληνική σημαία, ψηλά στο Ροδιακό ουρανό

Πριν από 70 χρόνια, την 31η Μαρτίου του  1947  και αφού μεσολάβησαν  σκληρές διαπραγματεύσεις με τους Εγγλέζους, που έκριναν το μέλλον του δοξασμένου τόπου μας, ο Άγγλος ταξίαρχος Πάρκερ υπέγραψε στη Ρόδο, την παράδοση της Δωδεκανήσου από τη Βρετανία στην Ελλάδα, παρουσία του αντιναυάρχου Περικλή Ιωαννίδη.

Την ίδια μέρα υποστέλλεται η βρετανική σημαία από τον ιστό του διοικητηρίου της Ρόδου και υψώνεται η ελληνική , σηματοδοτώντας την έναρξη του ελεύθερου βίου των νησιών μας.

Οι κοπέλες του Λυκείου Ελληνίδων μόλις παρέλαβαν την Ελληνική σημαία

Σήμερα το πρωί παρουσία της πολιτικής στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας, πραγματοποιήθηκε σειρά εκδηλώσεων που κορυφώθηκαν με την τελετή ύψωσης  της ελληνικής σημαίας, την οποία παρέλαβαν από τα σκαλιά του Δημαρχείου κοπέλες του Λυκείου Ελληνίδων και υπό τους ήχους  στρατιωτικού αγήματος που απέδιδε τις απαιτούμενες τιμές, την παρέδωσαν σε άνδρες του στρατού  και  μαζί με τον Ρόδιο Ιερολοχίτη Ανδρέα Μαλανδράκη την ύψωσαν στον ροδιακό ουρανό.

Αμέσως μετά ακολούθησε εκδήλωση στο Δημαρχείο και ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

Συνδεθείτε με username ή email