Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα 29 δισεκατομμύρια ευρώ έχει δώσει ήδη η Βρετανία για την στήριξη του...

29 δισεκατομμύρια ευρώ έχει δώσει ήδη η Βρετανία για την στήριξη του Τουρισμού της!

1
Dodekanisos

Γράφει ο Παναγιώτης Καμουτσής

Η Βρετανία ανακοίνωσε το σχέδιο διάσωσης της τουριστικής της βιομηχανίας στις 11 Ιουνίου 2021 τονίζοντας πως έχει ήδη πάρει μέτρα ύψους £25 δισεκατομμυρίων (€29 δις) ενώ παράλληλα σχεδιάζει να παρέχει ανάλογη στήριξη μέχρι το Σεπτέμβρη του 2023.

Για να καταλάβουμε το μέγεθος της βοήθειας που παρέχει η Βρετανική κυβέρνηση στην τουριστική βιομηχανία της χώρας της, χαρακτηριστικά θα αναφέρω ότι τα συνολικά έσοδα του Ελληνικού τουρισμού το 2019 ήταν 17,7 δισεκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ.
Θέλετε να ξέρετε και πόσο ήταν το μερίδιο της τουριστικής βιομηχανίας στη Βρετανική οικονομία το 2019? Μόλις 4,2% του Βρετανικού ΑΕΠ…

Τα 29 δισεκατομμύρια ευρώ (25 δις Βρετανικές λίρες) κατανεμήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους για την στήριξη της εργασίας ώστε να προστατευτούν από την ανεργία 700,000 εργαζόμενοι και 250.000 τουριστικές επιχειρήσεις. Περίπου το 10% αυτού του αστρονομικού ποσού στήριξης πήγε στη μείωση του ΦΠΑ για τις τουριστικές επιχειρήσεις που έπεσε από 20% σε 5% μέχρι τουλάχιστον το Σεπτέμβρη του 2021.

Το σχέδιο διάσωσης της Βρετανικής Τουριστικής Βιομηχανίας αναμένεται να συνεχίσει με αυξανόμενο ρυθμό μέχρι το τέλος του 2023, με την Βρετανική κυβέρνηση να προϋπολογίζει περίπου 30 δις ευρώ για κάθε χρόνο μέχρι τότε.

Παράλληλα η Βρετανία ανακοίνωσε ένα πλήρως καταρτισμένο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της τουριστικής της βιομηχανίας με κύριο χαρακτηριστικό τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις αναγνωρίζοντας την μετατόπιση των προτιμήσεων των τουριστών που λόγω της πανδημίας φαίνεται να απομακρύνονται ολοένα και πιο πολύ από τα πρότυπα του μαζικού τουρισμού, αποφεύγοντας τον συνωστισμό.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] των αεροπορικών και των ταξιδιωτικών πρακτόρων στο σχέδιο διάσωσης που παρουσίασε πρόσφατα.    Με τις ακυρώσεις […]