Εκρήξη μετά το ντέρμπι στην Καλλιπάτειρα: Σοβαρές καταγγελίες και αλληλοκατηγορίες Ευαγόρα – Ατρομήτου Διμυλιάς

Ανακοινώσεις με αφορμή το μεταξύ τουτς ντέρμπι που έγινε στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο “Καλλιπάτειρα”, εξέδωσαν Ευαγόρας και Ατρόμητος Διμυλιάς. Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Α.Ο. ΕΥΑΓΟΡΑΣ

ΑΛΟΙΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ – ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ -ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ -ΑΛΛΟΙΩΣΗ TOY FAIR PLAY.

Για τον χθεσινό αγώνα Ευαγόρας – Ατρόμητος Διμυλιάς (0-2), δεν υπάρχουν περιθώρια για «ωραιοποιήσεις». Αυτό που ζήσαμε δεν ήταν απλώς μια κακή διαιτησία – ήταν μια σειρά αποφάσεων που αλλοίωσαν ξεκάθαρα το αποτέλεσμα.

Δείτε το video και θα καταλάβετε τι ακριβώς λέμε.

0:03 γίνεται φάουλ στον ποδοσφαιριστή μας τον γκρεμίζει ο αντίπαλος συνεχίζει δεν το καταλογίζει ο διαιτητής και στην συνέχει γίνεται φάουλ στον τερματοφύλακα 0:17 μας κάνοντας screen πάνω του που όυτε αυτό το είδε κανείς.

02:58 o ποδοσφαιριστής μας Χασαι ανατρέπεται καθαρά και δεν δίνει το πέναλτι αλλά και την δέυτερη κίτρινη κάρτα (αποβολή) στον κεντρικό αμυντικό του Ατρομήτου.

04:05 γίνεται καταφανέστατο φάουλ στον αμυντικό μας Μακρα με σπρώξιμο , ούτε αυτο το είδε κανείς αλλά στην συνέχεια στην ίδια φάση 2 παιχτες έχουν χτυπήσει στο κεφάλι και πρέπει άμεσα να διακόψει την φάση με αποτέλεσμα να δεχθούμε γκολ πάλι απο τον (διαιτητή) .

σε προηγούμενη φάση ο ποδοσφαιριστής μας Κιουπάκης και ενώ βρισκόταν μόνος του στην επΊθεση έτοιμος να σκοράρει βλεποντας παιχτη του Ατρομήτου να εχει χτυπήσει στο κεφάλι τήρησε το fai play και εβγαλε την μπάλα αουτ.

υπήρχαν και άλλα πολλά στραβά που μπορεί να τα δει βλέποντας όλο τον αγώνα. Εστιάσαμε στα πιο κύρια

Και στα δύο γκολ που δεχθήκαμε, προηγήθηκαν εμφανέστατα φάουλ υπέρ της ομάδας μας που επιδεικτικά αγνοήθηκαν. Την ίδια στιγμή, σε καθαρή ανατροπή ποδοσφαιριστή μας μέσα στην περιοχή, το πέναλτι… εξαφανίστηκε. Όπως «εξαφανίστηκε» και η δεύτερη κίτρινη κάρτα σε αντίπαλο αμυντικό, που κανονικά θα είχε αποβληθεί.

Σε έναν αγώνα κορυφής, ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες του ομίλου, περιμέναμε τουλάχιστον τα βασικά. Αντ’ αυτού, είδαμε μια διαιτησία κατώτερη των περιστάσεων, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Όσο για όσους έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τη διαιτησία «άψογη», είτε δεν είδαν τον αγώνα είτε επιλέγουν να τον βλέπουν όπως τους βολεύει. Η αντικειμενικότητα δεν είναι επιλογή – είναι υποχρέωση.

Και επειδή το ποδόσφαιρο δεν τελειώνει στο σφύριγμα της λήξης, τα όσα ακολούθησαν είναι ακόμη πιο ντροπιαστικά. Περίπου 45 λεπτά μετά το τέλος, ποδοσφαιριστής μας δέχθηκε επίθεση (έστησαν καρτέρι ) από ομάδα ατόμων της αντίπαλης ομάδας στον χώρο του γηπέδου. Τέτοιες εικόνες δεν ανήκουν στο 2026, αλλά σε εποχές που θέλουμε να ξεχάσουμε.

Είναι πραγματικά κρίμα:

– που κάποιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν ούτε μια νίκη

– που το ποδόσφαιρο δηλητηριάζεται από τέτοιες συμπεριφορές

– που αντί για αγωνιστικό σεβασμό, βλέπουμε σκηνές ντροπής

Υπενθυμίζουμε ότι στον πρώτο γύρο, όταν η ομάδα μας επικράτησε, αποχωρήσαμε κύριοι – χωρίς εντάσεις, χωρίς επεισόδια, χωρίς «παρατράγουδα».

Αν κάποιοι θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα, καλό είναι πρώτα να μάθουν τα βασικά: σεβασμός, ευθύνη , fair play και καθαρό μυαλό.

Δυστυχώς, αυτή τη φορά εκτεθήκατε. Και μάλιστα όλοι μαζί.

Α.Ο. ΕΥΑΓΟΡΑΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΔΙΜΥΛΙΑΣ
Διαβάσαμε με ιδιαίτερη προσοχή και ευλάβεια την ανακοίνωση της διοίκησης του Ευαγόρα μετά τη μεταξύ μας αναμέτρηση και ειλικρινά δεν πιστεύουμε πως μέσα σε λίγες γραμμές θα μπορούσαν να γραφούν τόσα πολλά ψεύδη.

Όσον αφορά το διαιτητικό κομμάτι, δεν θέλουμε να τοποθετηθούμε. Ο καθένας κρίνει τις διαιτητικές αποφάσεις όπως αυτός πιστεύει και προστατεύει την ομάδα του με τον τρόπο που νομίζει καλύτερα.

Τα ψεύδη και οι ανακρίβειες ωστόσο μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Ο κόσμος μπορεί να δει στο βίντεο πως πριν τελειώσει το ματς υπήρχε χτύπημα εκτός φάσης από ποδοσφαιριστή του Ευαγόρα, ο οποίος αποβλήθηκε και εν συνεχεία υπήρξε άλλος ποδοσφαιριστής που κλώτσησε μπάλα σε ποδοσφαιριστή μας. Παράλληλα, στον αγωνιστικό χώρο εισέβαλε φουριόζος ο προπονητής της αντίπαλης ομάδας, ο οποίος μέχρι πρότινος δήλωνε και φίλος του σωματείου μας, και φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο να χαστουκίζει ποδοσφαιριστή μας.

Όλα αυτά βέβαια δεν θα τα βρείτε στην ανακοίνωση του Ευαγόρα, όπως επίσης δεν θα βρείτε και την απαράδεκτη συμπεριφορά του «κυρίου» Καλούδη, που δηλώνει πρεσβευτής του ποδοσφαίρου και σε αυτό το υποτιθέμενο «καρτέρι» που αναφέρει, βρέθηκε να βρίζει και να σπρώχνει τον Πρόεδρο της ομάδας μας, Στέργο Σαρίκα, ο οποίος προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Και επειδή είστε και αγνώμονες, μόνοι σας αναφέρετε πως στον πρώτο γύρο ήρθατε στο γήπεδό μας, κερδίσατε με 3-0 και στη συνέχεια όχι μόνο αποχωρήσατε χωρίς εντάσεις, επεισόδια και παρατράγουδα, αλλά σας κεράσαμε και τα πάντα, όπως ακριβώς γίνεται με όλες τις ομάδες που μας επισκέπτονται.

Όσον αφορά την υποτιθέμενη ενέδρα-καρτέρι που αναφέρουν, ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας των ανθρώπων που προσπαθούν να κερδίσουν το κοινό που ήδη χάσει με την όλη τους συμπεριφορά την φετινή σεζόν. Οι φίλαθλοι-γονείς περιμέναν την αποστολή για να φύγουμε από το γήπεδο και να γιορτάσουμε την πεντακάθαρη νίκη μας κάπου αλλού. Κάπου εκεί εμφανίστηκαν και πάλι ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας οι οποίοι έψαχναν τρόπους να συνεχιστεί η αντιπαράθεση, δημιουργήθηκαν φραστικά επεισόδια που έληξαν άμεσα και με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων που μέσα σε αυτούς δεν ήταν ο Πρόεδρος του Ευαγόρα.

Είναι τουλάχιστον ουτοπικό να αναφέρουν άνθρωποι σαν τον κύριο Καλούδη, με προπονητή τον Φιλήμονα Μιχαλάκη πως εμείς δηλητηριάζουμε το ποδόσφαιρο, όταν στα βίντεο των δύο μεταξύ μας αγώνων φαίνεται ξεκάθαρα το ποιος δεν μπορεί να διαχειριστεί τη νίκη και την ήττα.

Άραγε έχετε αναρωτηθεί ποτέ, κύριε Καλούδη, είτε εσείς είτε ο προπονητής σας, γιατί όλες οι ομάδες του ομίλου σας περιμένουν στη γωνία; Γιατί έχουν όλες πρόβλημα μαζί σας; Έχετε μπει στη διαδικασία να «μαζέψετε» παράγοντες της ομάδας σας που δήλωναν μέχρι πρότινος ότι η καλύτερη ομάδα του ομίλου ήσασταν εσείς και ο πάγκος σας;

Καλό θα είναι να κοιτάξετε αμφότεροι στον καθρέφτη, γιατί οι μόνοι που δηλητηριάζετε το ποδόσφαιρο είστε εσείς. Μπορείτε, κάνοντας μια έρευνα στα σωματεία του ομίλου και να το διαπιστώσετε.

Δεν θα ασχοληθούμε περαιτέρω. Ο στόχος μας είναι άλλος και προτιμούμε να επικεντρωθούμε σε αυτόν.

Συγχαρητήρια στον κόσμο μας που στήριξε ξανά τα παιδιά μας και παρά τις προκλήσεις, δεν μπήκε σε αυτό το τρυπάκι.

Προηγούμενο

Πρεκεζές στο “news12”: “Ο Χρήστος Χωρίτης με έχει πιστέψει πάρα πολύ και με έχει βοηθήσει στην εξέλιξη μου”

Επόμενο

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ: Η κυβέρνηση θέλει να τον επιβάλλει – Σφοδρές αντιδράσεις

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *