ΡΟΜΠΕΡΤ ΦΙΤΣΟ: «Όχι χαλάρωση για την Ουκρανία» – Η Σλοβακία ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ τα σχέδια ένταξης στην ΕΕ

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Robert Fico συγκαταλέγεται πλέον στις ελάχιστες πολιτικές φωνές εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιδρούν ανοιχτά στις προσπάθειες χαλάρωσης των όρων ένταξης της Ουκρανίας. Την ώρα που στις Βρυξέλλες συζητείται ακόμη και η προσαρμογή των προϋποθέσεων ώστε να επιταχυνθεί η ευρωπαϊκή πορεία του Κιέβου, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός επιμένει ότι οι κανόνες πρέπει να ισχύουν το ίδιο για όλους.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων, ο Φίτσο επανέλαβε ξεκάθαρα ότι η Σλοβακία δεν πρόκειται να δεχθεί καμία αλλαγή που θα μειώνει τις απαιτήσεις για την ένταξη της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαδικασίες ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορούν να μετατραπούν σε πολιτική διαδικασία «εξπρές», όπως ζητά ο Volodymyr Zelenskyy και υποστηρίζουν ορισμένοι κύκλοι στις Βρυξέλλες.

«Αν υπάρξουν προσπάθειες να εισαχθούν πιο επιεικείς προϋποθέσεις για την ένταξη της Ουκρανίας στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα τις απορρίψουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι η Ουκρανία δεν είναι η μοναδική χώρα που διαθέτει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη. Υπάρχουν και άλλα κράτη που ακολουθούν την ίδια διαδικασία και καλούνται να ολοκληρώσουν συγκεκριμένα προπαρασκευαστικά στάδια. Κατά τον Φίτσο, το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για το Κίεβο, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς ειδική μεταχείριση.

Προηγούμενο

«Οι ίδιοι οι σιωνιστές μπορεί να βρίσκονται πίσω από επιθέσεις σε εβραϊκούς στόχους;»

Επόμενο

Γ. Ανθρακευς: Γιατί η κυβέρνηση δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Ελληνισμού

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *