Έκτακτα νέα:

Vinkmag ad

Ευρωπαϊκός κανονισμός & «σενάριο Χ»: Προτειμάζουν το επόμενο παθογόνο και …πανδημία;

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση της «πρόληψης», δεν περιμένουμε πια να συμβεί κάτι για να το αντιμετωπίσουμε. Το προβλέπουμε, το βαφτίζουμε και το κανονικοποιούμε από πριν. Έτσι, ανάμεσα σε παραρτήματα, αρμοδιότητες και τεχνικά πρωτόκολλα, εμφανίζεται και το περιβόητο σενάριο Χ: ένας άγνωστος παθογόνος παράγοντας που δεν υπάρχει ακόμη, αλλά έχει ήδη αποκτήσει θεσμική υπόσταση.

Η γραφειοκρατία δεν πιστεύει στην τύχη. Πιστεύει στον σχεδιασμό. Και όταν ο σχεδιασμός προηγείται της πραγματικότητας, τότε το υποθετικό παύει να είναι απλώς θεωρητικό. Γίνεται εργαλείο, πλαίσιο, άλλοθι ετοιμότητας.

Το ερώτημα, λοιπόν, δεν είναι αν πρέπει να υπάρχει επιστημονική προνοητικότητα. Το ερώτημα είναι ποιος τραβά τη γραμμή ανάμεσα στην πρόληψη και την προαναγγελία.

πηγή: https://www.facebook.com/reel/1349880709695220

Προηγούμενο

Στην κορυφή ο Ιάλυσος, πεντάρα Φοίβου και επιστροφή στις νίκες ο Κλεάνθης με ανατροπή

Επόμενο

«Μόνο αν η Γαλλία βγει από την Ε.Ε. μπορεί να σώσει τη γεωργία της!»

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή