Έκτακτα νέα:

Vinkmag ad

Ζαχάροβα «χτυπά» ΗΠΑ: «Οι αποστολές όπλων στην Ουκρανία διαψεύδουν τις υποσχέσεις της Ουάσινγκτον»

Οι αποστολές όπλων προς την Ουκρανία όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην επίλυση της σύγκρουσης, αλλά διαψεύδουν και τις προεκλογικές υποσχέσεις της τωρινής αμερικανικής ηγεσίας, τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Είναι προφανές, όπως αποδεικνύεται τόσο από την τρέχουσα κατάσταση όσο και από τα προηγούμενα χρόνια, ότι η στρατιωτικοποίηση και οι αποστολές όπλων —ιδίως σε ένα τρομοκρατικό καθεστώς— δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε καμία διευθέτηση μεταξύ των πλευρών. Πολύ περισσότερο, δεν θα υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης», δήλωσε η Ζαχάροβα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πληροφορίες περί έγκρισης από το Πεντάγωνο της προμήθειας πυραύλων Tomahawk στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, που επικαλείται πηγές σε ΗΠΑ και Ευρώπη, το Πεντάγωνο έχει δώσει το «πράσινο φως» στον Λευκό Οίκο για τη μεταφορά πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Tomahawk, εκτιμώντας ότι μια τέτοια ενέργεια δεν θα επηρεάσει τα αμερικανικά αποθέματα όπλων. Όπως αναφέρει το ίδιο δίκτυο, η τελική πολιτική απόφαση για τη μεταφορά των πυραύλων ανήκει πλέον στον Αμερικανό πρόεδρο.

Προηγούμενο

Ο Α.Ε.Ρ.Α. Αφάντου χωρίς Χαλκιαδάκη και Τζαφέρι κόντρα στον Κένταυρο Βριλησσίων

Επόμενο

«Ανοησία» η ειρηνευτική πρωτοβουλία Ζελένσκι, δηλώνει ο Μεντβέντσουκ

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή