Έκτακτα νέα:

Vinkmag ad

Φλόριντα: Νομοσχέδιο θα ζητά αναφορά εμβολιασμών σε κάθε αιφνίδιο θάνατο παιδιού

Μια νομοθέτης της Φλόριντα επιδιώκει να θεσμοθετήσει την υποχρέωση των ιατροδικαστών να αναφέρουν κάθε πρόσφατο εμβολιασμό σε περιπτώσεις αιφνίδιου θανάτου βρεφών, παιδιών ή νεαρών ενηλίκων.

Η πρωτοβουλία της γερουσιαστή Ιλεάνα Γκαρσία

Η γερουσιαστής της Φλόριντα, Ιλεάνα Γκαρσία, παρουσίασε το νομοσχέδιο 188 της Γερουσίας, το οποίο προβλέπει τροποποίηση της υφιστάμενης πολιτειακής νομοθεσίας. Στόχος της είναι να επεκταθούν οι ευθύνες των ιατροδικαστών κατά τη διενέργεια νεκροψιών για αιφνίδιους θανάτους, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις νέων ανθρώπων. Εφόσον εγκριθεί, το νομοσχέδιο θα απαιτεί από τους ιατροδικαστές να εξετάζουν και να καταγράφουν τα ιατρικά και εμβολιαστικά αρχεία του αποβιώσαντος παιδιού, καθώς και να αναφέρουν όλα τα εμβόλια ή τα “επείγοντα αντίμετρα” που χορηγήθηκαν έως και 90 ημέρες πριν από τον θάνατο. Οι πληροφορίες αυτές θα υποβάλλονται στο Εθνικό Μητρώο Περιστατικών Αιφνίδιου Απροσδόκητου Θανάτου Βρεφών (SUID) και Αιφνίδιου Θανάτου Νέων (SDY), σύμφωνα με τα πρωτόκολλα των εθνικών υπηρεσιών υγείας.

Κυρώσεις για μη συμμόρφωση

Οι ιατροδικαστές που παραλείπουν να καταθέσουν τις απαιτούμενες πληροφορίες, θα αντιμετωπίζουν διοικητικές κυρώσεις, όπως προβλέπεται στο πλαίσιο της νέας νομοθεσίας.

Τι ισχύει σήμερα

Μέχρι σήμερα, οι ιατροδικαστές στη Φλόριντα δεν υποχρεούνται να αναφέρουν πρόσφατους εμβολιασμούς όταν τεκμηριώνουν θανάτους παιδιών. Όπως δήλωσε η Maija Hahn (Μάγια Χάν), επικεφαλής του παραρτήματος της Φλόριντα της οργάνωσης Children’s Health Defense (CHD), δεν υπάρχει καν ειδικό πεδίο στις ηλεκτρονικές φόρμες αναφοράς που χρησιμοποιούν οι ιατροδικαστές, προκειμένου να σημειώσουν ενδεχόμενες ανησυχίες που σχετίζονται με εμβολιασμούς.

Σε δηλώσεις της στο The Defender, η Hahn υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία «θα συμβάλει στην πληρέστερη καταγραφή δεδομένων και στη διαφάνεια σε περιπτώσεις που μέχρι σήμερα μένουν χωρίς επαρκή διερεύνηση». Την γερουσιαστή Ileana Garcia (Γερουσιαστής της Φλόριντα) την θυμόμαστε όταν παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο στις 6 Μαΐου 2025, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Μαϊάμι, όπου συζήτηση γινόταν για νομοσχέδιο που απαγόρευε στα τοπικά συμβούλια να προσθέτουν φθόριο στο πόσιμο νερό. Στη συνέχεια η ίδια η Garcia, σε ανάρτηση στο X

Προηγούμενο

Νέα επίθεση φον ντερ Λάιεν κατά της Ρωσίας: «Πίεση και κυρώσεις η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει»

Επόμενο

Hττήθηκε ο Κολοσσός Ρόδου με το σουτ του Τζέφερσον στα τελευταία δευτερόλεπτα

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή