Έκτακτα νέα:

Vinkmag ad

Ζελένσκι: «Ο Πούτιν φοβάται τους TOMAHAWK, συνεχίζουνε να ελπίζουμε ότι θα τους πάρουμε!»

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι εξακολουθεί να ελπίζει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συμφωνήσουν να παραχωρήσουν στην Ουκρανία πυραύλους cruise τύπου «Tomahawk», έπειτα από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο NBC, ο Ζελένσκι ανέφερε:
«Οι ομάδες μας εργάζονται πάνω στο ζήτημα. Είναι θετικό ότι ο Πρόεδρος Τραμπ δεν είπε “όχι”, αλλά προς το παρόν δεν έχει πει και “ναι”».

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι το Κίεβο θεωρεί κρίσιμη τη λήψη τέτοιων μακράς εμβέλειας όπλων, υποστηρίζοντας πως είναι απαραίτητα για την άμυνα της χώρας του. Πρόσθεσε ότι οι «Tomahawk» αποτελούν «ευαίσθητο ζήτημα για τη Μόσχα», εκτιμώντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «φοβάται» ένα ενδεχόμενο εξοπλισμού του Κιέβου με αυτούς τους πυραύλους.

Η επίσκεψη του Ζελένσκι στην Ουάσινγκτον είχε ως βασικό στόχο την εξασφάλιση έγκρισης για την παραλαβή των πυραύλων cruise, οι οποίοι — σύμφωνα με ουκρανικές πηγές — θα μπορούσαν να επιτρέψουν «περισσότερες επιθετικές επιχειρήσεις».

Ο Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά του, έχει επιδείξει προσεκτική στάση στο θέμα. Παρότι δεν απέκλεισε τη συζήτηση, επανέλαβε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται και οι ίδιες αυτά τα όπλα, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται να αποδυναμώσει τα στρατιωτικά αποθέματα της χώρας του.

Μετά τη συνάντηση, παραμένει ασαφές αν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη συμφωνία ή χρονοδιάγραμμα σχετικά με την παραχώρηση των «Tomahawk».

Προηγούμενο

Συνέχισε το απόλυτο ο Ευκλής Σορωνής, τρίτη νίκη για Άρη Αρχαγγέλου

Επόμενο

Και η Σουηδία ετοιμάζεται για πόλεμο; Αποθήκες τροφίμων …τύπου ψυχρού πολέμου!

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή