Κάλλας και Ζελένσκι ζητούν πόλεμο μέχρι τέλους! «Πίεση στη Ρωσία και κυρώσεις»
Οι διοργανωτές του κινήματος Freedom Convoy, Ταμάρα Λιτς και Κρις Μπάρμπερ, καταδικάστηκαν σε 18 μήνες κατ’ οίκον περιορισμό, αφού κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της «διατάραξης της δημόσιας τάξης» (“mischief”), λόγω της συμμετοχής τους στις μεγάλες διαδηλώσεις κατά των υποχρεωτικών μέτρων για τον COVID το 2022.
Σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε στις 7 Οκτωβρίου από την δικαστή Χέδερ Πέρκινς-ΜαΒέι του Οντάριο, οι δύο τους θα εκτίσουν την ποινή τους εντός κοινότητας, με περιοριστικούς όρους. Όπως ανέφερε η ίδια, «ήρθαν με τις πιο ευγενείς προθέσεις και δεν υποκίνησαν ποτέ σε βία».
Ο Μπάρμπερ έλαβε ποινή 18 μηνών, με επιπλέον τρίμηνη ποινή για «παρότρυνση σε ανυπακοή δικαστικής εντολής», η οποία θα εκτιθεί ταυτόχρονα και επίσης σε καθεστώς κοινότητας. Η Λιτς έλαβε 18 μήνες μείον τον χρόνο προσωρινής κράτησης, δηλαδή συνολικά 15,5 μήνες κατ’ οίκον περιορισμού. Για τους πρώτους 12 μήνες, οι δύο ακτιβιστές θα παραμένουν στην κατοικία τους, με εξαίρεση ιατρικά επείγοντα, ραντεβού ή εργασία. Επιτρέπεται να βγαίνουν για βασικές ανάγκες μία φορά την εβδομάδα έως 5 ώρες. Επίσης, τους επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες ώρες και 100 ώρες κοινωνικής εργασίας.
Η δικαστής απέρριψε τόσο την πρόταση της Εισαγγελίας για ποινές επτά και οκτώ ετών, όσο και το αίτημα της υπεράσπισης για πλήρη απαλλαγή, σημειώνοντας ότι μια απαλλαγή «θα έστελνε λάθος μήνυμα» και «θα υπονόμευε την εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη».