Κάλλας και Ζελένσκι ζητούν πόλεμο μέχρι τέλους! «Πίεση στη Ρωσία και κυρώσεις»
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, κατηγόρησε τις ευρωπαϊκές χώρες ότι παρεμποδίζουν τις πρωτοβουλίες του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ για επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία. Τόνισε πως η Ρωσία θα συνεχίσει την πορεία της μέχρι να υπάρξουν ουσιαστικά σημάδια ότι το Κίεβο είναι πράγματι έτοιμο να προχωρήσει σε διάλογο.
Ο Πεσκόφ έκανε λόγο για ένα «ευρωπαϊκό κόμμα του πολέμου» που επιδιώκει να τορπιλίσει κάθε συνεννόηση ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον. «Είμαστε έτοιμοι να λύσουμε το ζήτημα με πολιτικά και διπλωματικά μέσα. Ωστόσο, δεν βλέπουμε καμία διάθεση από την πλευρά του Κιέβου. Γι’ αυτό συνεχίζουμε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση», υπογράμμισε.
Από την άλλη πλευρά, ευρωπαϊκές δυνάμεις εκφράζουν τη δυσπιστία τους, επιμένοντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει πρόθεση για ειρήνη. Ο Ρώσος ηγέτης, πάντως, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι ανοικτός σε συζητήσεις, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η χώρα του δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τα εδάφη που έχει θέσει υπό τον έλεγχό της.
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Αντρέι Μπελούσοφ, γνωστοποίησε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν ενταθεί, με τον ρωσικό στρατό να προχωρά σε κατάληψη 600–700 τετραγωνικών χιλιομέτρων κάθε μήνα, έναντι 300–400 στις αρχές του έτους.