Έκτακτα νέα:

Vinkmag ad

Ξέσπασμα Τραμπ: «Δεν θα αφήσω αυτόν τον κομμουνιστή να καταστρέψει τη Νέα Υόρκη!»

Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ στον υποψήφιο των Δημοκρατικών για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, τον οποίο κατηγόρησε ευθέως ότι «προσπαθεί να καταστρέψει την πόλη» και τον χαρακτήρισε «κομμουνιστή τρελό».

Ο Μαμντάνι, που αυτοπροσδιορίζεται ως «δημοκράτης σοσιαλιστής», επικράτησε στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών απέναντι στον πρώην κυβερνήτη Άντριου Κουόμο, συγκεντρώνοντας το 56% των ψήφων. Η προεκλογική του ατζέντα περιλαμβάνει ακραίες προτάσεις όπως δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες, καθολική παιδική φροντίδα, πάγωμα ενοικίων και –προκλητικά– κρατικά παντοπωλεία, θυμίζοντας εικόνες καθεστώτων που έχουν οδηγήσει λαούς στη φτώχεια και την ανελευθερία.

Ο Τραμπ, βλέποντας την επικίνδυνη πορεία που παίρνει η κατάσταση, αντέδρασε άμεσα:
«Ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν πρόκειται να αφήσω αυτόν τον κομμουνιστή τρελό να καταστρέψει τη Νέα Υόρκη. Να είστε σίγουροι, έχω όλους τους μοχλούς και όλα τα χαρτιά. Θα σώσω τη Νέα Υόρκη και θα την κάνω ξανά Καυτή και Υπέροχη, όπως έκανα με την Αμερική!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου ήρθε μετά τη δήλωση του Μαμντάνι πως προτίθεται να εμποδίσει τις επιχειρήσεις της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) στη Νέα Υόρκη, υποσχόμενος να προστατέψει όσους «κινδυνεύουν με απέλαση», ανεξαρτήτως της νομιμότητάς τους.

Μιλώντας από κέντρο κράτησης στη Φλόριντα, ο Τραμπ τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες θα οδηγήσουν σε άμεση παρέμβαση των αρχών: «Δεν χρειαζόμαστε κομμουνιστή σε αυτή τη χώρα, αλλά αν έχουμε έναν, θα τον παρακολουθώ πολύ προσεκτικά εκ μέρους του έθνους».

Με αυτή τη φράση υπαινίχθηκε ακόμα και έρευνα για το κατά πόσο ο Μαμντάνι βρίσκεται νόμιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, εντείνοντας τη συζήτηση γύρω από το προφίλ του υποψηφίου. Ο Ζόχραν Μαμντάνι γεννήθηκε στην Ουγκάντα, μετανάστευσε στις ΗΠΑ σε μικρή ηλικία και πολιτογραφήθηκε μόλις το 2018.

Προηγούμενο

Την επόμενη εβδομάδα η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά της Φον Ντερ Λάϊεν

Επόμενο

Ο Ραντ Πολ κλητεύει τον Φάουτσι: «Θα πρέπει να λογοδοτήσει!»

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή