Κάλλας και Ζελένσκι ζητούν πόλεμο μέχρι τέλους! «Πίεση στη Ρωσία και κυρώσεις»
Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας ότι η Ρωσία δεν είναι αυτή που επιδεικνύει επιθετικότητα, αλλά η Δύση, η οποία —όπως υποστηρίζει— παραβίασε τις δεσμεύσεις της για μη επέκταση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς. Ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε ότι υπήρξαν διαβεβαιώσεις πως «ούτε μία ίντσα» δεν θα μετακινηθεί η Συμμαχία προς τα ρωσικά σύνορα, όμως, σημείωσε, ακολούθησαν αλλεπάλληλα κύματα διεύρυνσης.
Ο Πούτιν συνέδεσε την απογοήτευση της Μόσχας για την επέκταση του ΝΑΤΟ με την απόφαση έναρξης της ρωσικής «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία. Παράλληλα, κατηγόρησε τη Δύση ότι ενίσχυσε αποσχιστικές και τρομοκρατικές τάσεις, αρκεί να στρέφονταν κατά της Ρωσίας. «Το μονόπλευρο παιχνίδι τελείωσε», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στις ρωσικές στρατιωτικές δαπάνες, ο Πούτιν αποκάλυψε ότι φτάνουν τα 13,5 τρισεκατομμύρια ρούβλια. Αν και παραδέχτηκε ότι το βάρος αυτών των δαπανών μεταφράζεται σε πληθωρισμό, υποστήριξε πως η χώρα αντέχει και σχεδιάζει μελλοντική μείωσή τους. Παράλληλα, απέρριψε τις δηλώσεις της Δύσης περί κατάρρευσης της ρωσικής οικονομίας, σχολιάζοντας σκωπτικά: «Εκείνοι πεθαίνουν πρώτοι, αλλά εμάς μας θάβουν κάθε τόσο».
Για τις ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για τρίτο γύρο συνομιλιών, ενώ σημείωσε πως η Ρωσία μπορεί να παραδώσει στην Ουκρανία ακόμη 3.000 σορούς στρατιωτών.
Αναφερόμενος στις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία, τονίζοντας ότι έχουν αποκατασταθεί ορισμένα λειτουργικά κανάλια μεταξύ υπουργείων και υπηρεσιών πληροφοριών. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Τέλος, εκτίμησε ότι οι προσπάθειες της Δύσης να περιορίσει τις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να καλυφθούν οι ποσότητες που η Ρωσία διαθέτει στην παγκόσμια αγορά.