Έκτακτα νέα:

Vinkmag ad

ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ ΣΕ ΟΡΓΗ: “Σε ποιον να γράψω; Μακρόν; Στάρμερ;” – Κατάρρευση της ΔΥΣΗΣ

Με αυτή τη φράση-μαχαιριά, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ αποδόμησε ολόκληρο το σύγχρονο δυτικό πολιτικό σκηνικό, αποτυπώνοντας το αδιέξοδο της εποχής: έλλειψη σοβαρής ηγεσίας, υπεξουσία των εθνών και πλήρης παρακμή των διεθνών θεσμών.

Μιλώντας με σπάνια ειλικρίνεια και ευθύτητα, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας ξεμπρόστιασε τη μονομερή και κηδεμονευτική στάση των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, ενώ υπερασπίστηκε την έννοια της εθνικής κυριαρχίας απέναντι στην αυθαιρεσία όσων θέλουν να διαλύσουν το διεθνές δίκαιο και να το υποκαταστήσουν με “κανόνες” κατά το δοκούν.

«Αν δεν υπάρχει κυριαρχία, δεν θα υπάρχει διεθνές δίκαιο», υπογράμμισε, καλώντας τις χώρες του παγκόσμιου Νότου να αποκτήσουν αληθινή ανεξαρτησία και να υπερασπιστούν τα εθνικά τους συμφέροντα απέναντι στην παρακμή του δυτικού κόσμου.

Ο Μεντβέντεφ δεν χαρίστηκε ούτε στον ΟΗΕ, στηλιτεύοντας την υποεκπροσώπηση του παγκόσμιου Νότου, την τοποθέτηση της έδρας του στη Νέα Υόρκη, και την οικονομική εξάρτηση του Οργανισμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες, θέτοντας το κρίσιμο ερώτημα: Μπορεί ένας οργανισμός που βρίσκεται υπό την επιτήρηση της Ουάσινγκτον να είναι πραγματικά διεθνής;

Προηγούμενο

Πουτίν – Τραμπ: Τηλεφώνημα «κλειδί» για το θέμα της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν;

Επόμενο

Εντυπωσιακή αυλαία στη Σκακιστική χρονιά με το τελευταίο τουρνουά & απονομές με συγκινήσεις και υποσχέσεις για το μέλλον

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή