Κάλλας και Ζελένσκι ζητούν πόλεμο μέχρι τέλους! «Πίεση στη Ρωσία και κυρώσεις»
Η πυρίτιδα στη Μέση Ανατολή άναψε ξανά. Η νυχτερινή επίθεση του Ισραήλ σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν δεν είναι απλώς μια επιχείρηση “χειρουργικής ακρίβειας”. Είναι ένα σήμα. Ένα από τα πολλά που μαζεύονται – επικίνδυνα – στη γεωπολιτική ατμόσφαιρα.
Όσοι έχουν μάτια και αυτιά, δεν μπορούν να αγνοήσουν ότι κάτι μεγάλο έρχεται. Όχι γιατί το λέει η τηλεόραση – αυτή άλλωστε, τις περισσότερες φορές, έρχεται τελευταία. Αλλά γιατί όλα μοιάζουν να συμπλέουν με όσα είχαν προειδοποιήσει οι Πατέρες και οι Γέροντες της Ορθοδοξίας. Μιλούσαν για φωτιά στη Μέση Ανατολή, για εμπλοκή υπερδυνάμεων, για χάος, για μεταβολή του παγκόσμιου χάρτη. Μιλούσαν και για την Ελλάδα…
Το καμπανάκι των καιρών – Σύμπτωση ή προειδοποίηση;
Ορισμένοι θα πουν: «Προφητείες, υπερβολές, σενάρια φοβίας».
Όμως όσοι έχουν μελετήσει τις πηγές – όχι επιφανειακά, αλλά με σοβαρότητα – δεν απορρίπτουν εύκολα τη σύνδεση των γεγονότων με τις προειδοποιήσεις των Αγίων.
Μήπως δεν προειδοποιούσε ο Άγιος Παΐσιος για ανατροπές που θα ξεκινούν από τη Μέση Ανατολή και θα επηρεάζουν και την Ελλάδα;
Μήπως δεν μιλούσε για την Τουρκία που θα εμπλακεί απρόσεκτα σε κάτι που δεν θα μπορεί να διαχειριστεί;
Μήπως οι πόλεμοι και οι αναστατώσεις που βλέπουμε τώρα, δεν είναι τελικά τόσο “ξαφνικές”, αλλά προειδοποιημένες;
Δεν λέμε ότι οπωσδήποτε όλα θα εξελιχθούν ακριβώς όπως τα περιγράφουν οι προφητείες.
Αλλά δεν μπορούμε και να τα αγνοήσουμε, ειδικά όταν όλα δείχνουν προς μια κατεύθυνση.
Ελλάδα: Το σταυροδρόμι που πάντα πληρώνει
Η χώρα μας βρίσκεται ξανά στο ίδιο δίλημμα: Να παρασυρθεί από τις μεγάλες δυνάμεις ή να κρατήσει εθνική γραμμή με Πίστη και σύνεση;
Οι εξελίξεις δείχνουν ότι τίποτα δεν θα μείνει ανεπηρέαστο. Και η Ελλάδα, όπως λένε οι πιο ψύχραιμες αναλύσεις αλλά και οι πνευματικές φωνές, δεν θα πολεμήσει πρώτη, αλλά ο πόλεμος θα περάσει από πάνω της.
Αυτό, για όποιον διαβάζει πίσω από τις γραμμές, είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό από μια απλή γεωστρατηγική πρόβλεψη. Είναι κλήση σε πνευματική ετοιμότητα.
Τώρα είναι ο καιρός της προετοιμασίας
Ίσως δεν είμαστε ακόμη στο τελικό στάδιο. Ίσως αυτή η σύγκρουση που φουντώνει είναι προοίμιο και όχι το τελικό ξέσπασμα.
Αλλά αν όσα διαβάζουμε στις Γραφές και στους βίους των Αγίων έχουν έστω και ένα κόκκο αλήθειας, τότε η πνευματική μας προετοιμασία δεν μπορεί να περιμένει.
Όχι φόβος. Όχι πανικός. Αλλά εγρήγορση.
Γιατί μπορεί να μην ξέρουμε την ημέρα και την ώρα, αλλά οι καιροί μιλούν. Και όποιος έχει μάτια, βλέπει.
📍 Ελλάδα, μην κοιμάσαι.
Δεν θα μας ρωτήσουν αν θέλουμε να συμμετάσχουμε στα γεγονότα. Αλλά θα μας δοκιμάσουν για το αν είμαστε έτοιμοι όταν έρθουν.
Και αν η Πίστη μας είναι ζωντανή – όχι μόνο στα λόγια αλλά στην πράξη – τότε, όπως λένε και οι Γραφές, ο Κύριος δεν θα μας αφήσει.
✝️ Γιατί πάνω από τα όπλα, τις συμμαχίες και τα σχέδια των ανθρώπων, υπάρχει το Θέλημα του Θεού.