Κάλλας και Ζελένσκι ζητούν πόλεμο μέχρι τέλους! «Πίεση στη Ρωσία και κυρώσεις»
Ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος Τζέφρι Σακς εξαπέλυσε σφοδρή κριτική κατά των δυτικών συμμάχων της Ουκρανίας, κατηγορώντας τους ότι οδηγούν τη χώρα στην πλήρη καταστροφή, με το πρόσχημα της στήριξης.
Σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον, ο Σακς –διευθυντής του Κέντρου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια– δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Οι λεγόμενοι “φίλοι της Ουκρανίας” την καταστρέφουν ολοσχερώς, ενθαρρύνοντάς την να συνεχίσει έναν πόλεμο που δεν μπορεί να κερδίσει». Χρησιμοποιώντας μια χαρακτηριστική παρομοίωση, συνέχισε:
«Είναι σαν ένας προπονητής πυγμαχίας να στέλνει ξανά στο ρινγκ έναν ηττημένο μαχητή, μέχρι να καταρρεύσει εντελώς». Ο Σακς επεσήμανε πως οι δυτικές κυβερνήσεις δεν συμβάλλουν στην ειρήνευση, αλλά αντίθετα, συνεχίζουν να ενθαρρύνουν τις εχθροπραξίες, με τραγικές συνέπειες για τον ουκρανικό λαό.
Παράλληλα, άφησε σαφείς αιχμές για τον ρόλο των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών σε κρίσιμες επιχειρήσεις, όπως οι επιθέσεις σε ρωσικά αεροδρόμια. «Αυτές οι επιχειρήσεις είναι έργο των δυτικών μυστικών υπηρεσιών», υποστήριξε, αναφέροντας τη CIA ως παράδειγμα.
«Η CIA δεν ενημερώνει πάντοτε τον Λευκό Οίκο. Πρόκειται για μια υπηρεσία που δρα αυτόνομα εδώ και δεκαετίες. Η παράδοση της CIA είναι ο πρόεδρος να μην γνωρίζει τι γίνεται, ώστε να μπορεί να το αρνηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Κατά τον Σακς, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών λειτουργεί «εκτός δημοκρατικού ελέγχου εδώ και πάνω από 50 χρόνια», κάνοντας «πολύ επικίνδυνα πράγματα χωρίς λογοδοσία».