Έκτακτα νέα:

Vinkmag ad

Νέα παραίτηση στο CDC: «Δεν μπορώ πια να βοηθήσω τους ευάλωτους!»

Αίσθηση προκαλεί η παραίτηση της Δρ. Λάκσμι Παναγιωτακόπουλος, κορυφαίας συμβούλου του CDC και εκ των πρωτεργατών της εκστρατείας υπέρ του εμβολιασμού των εγκύων κατά της COVID-19. Όπως μεταδίδει το Reuters, η γιατρός υπέβαλε την παραίτησή της την Τρίτη 3 Ιουνίου και αποχωρεί οριστικά από τον οργανισμό.

Η ίδια, σε εσωτερικό email προς συναδέλφους της, επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, ωστόσο το πιο εντυπωσιακό σημείο της επιστολής της ήταν η παραδοχή ότι «δεν είναι πλέον σε θέση να βοηθήσει τα πιο ευάλωτα μέλη του πληθυσμού», φράση που έχει προκαλέσει κύμα ερωτημάτων και ερμηνειών.

Το CBS News επιβεβαιώνει ότι το email εστάλη το πρωί της Τρίτης 3 Ιουνίου, ενώ το Reuters αναφέρει ότι δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για την αιτία της παραίτησης. Το CDC και το αμερικανικό Υπουργείο Υγείας (HHS) δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχόλιο μέχρι την ώρα δημοσίευσης.

Στην επιστολή της, η Δρ. Παναγιωτακόπουλος σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Η καριέρα μου στη δημόσια υγεία και την εμβολιολογία ξεκίνησε με μια βαθιά επιθυμία να βοηθήσω τους πιο ευάλωτους. Δεν μπορώ πλέον να το κάνω μέσα από τον ρόλο που έχω».

Η Παναγιωτακόπουλος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην καμπάνια του CDC για τον εμβολιασμό των εγκύων και συμμετείχε ενεργά στην ειδική ομάδα της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης (ACIP), η οποία σχεδίαζε τις επίσημες συστάσεις για τα εμβόλια.

Η παραίτησή της –σε μια περίοδο όπου εντείνεται η δημόσια αμφισβήτηση για τη διαχείριση της πανδημίας και τις πολιτικές του CDC– αναμένεται να προκαλέσει περαιτέρω συζητήσεις, τόσο στον επιστημονικό κόσμο όσο και στην κοινωνία.

Προηγούμενο

Τέταρτη παραμονή για τον Ηρακλή Μαριτσών ο Αμώς Φραγκούλης

Επόμενο

Άρης Αρχαγγέλου: ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΛΟΥΚΕΤΟ αν δεν εμφανιστεί κανείς – Η ομάδα παραδίδεται στο Πρωτοδικείο

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή