Έκτακτα νέα:

Vinkmag ad

Η Ε.Ε. μιλά για ΕΙΡΗΝΗ, αλλά στηρίζει ΠΟΛΕΜΟ! Η υποκρισία της Κάλας στο Shangri-La

Σε ρόλο θεματοφύλακα της παγκόσμιας νομιμότητας εμφανίστηκε στη Σιγκαπούρη η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε., Κάγια Κάλας, καταγγέλλοντας – με το γνωστό ύφος της ηθικής υπεροχής – τη «ρωσική επιθετικότητα» στην Ουκρανία και προειδοποιώντας για τη διάβρωση του διεθνούς δικαίου.

Από το βήμα του φόρουμ Shangri-La Dialogue, η Κάλας επιχείρησε να συνδέσει τις γεωπολιτικές εντάσεις στην Ασία με την Ουκρανία, μετατρέποντας την ομιλία της σε μια ακόμα έκκληση για περισσότερη “δημοκρατική” επιτήρηση, αυτή τη φορά μέσω καλωδίων, ναυτικών περιπολιών και κυβερνοσυμμαχιών. Κατηγόρησε την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα για συνενοχή, ενώ παρουσίασε την Ε.Ε. περίπου ως προστάτιδα της παγκόσμιας ειρήνης.

Έκανε λόγο για «συμμαχίες αξιών» με Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Ινδία, προσπερνώντας βέβαια το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του παγκόσμιου Νότου πλέον δεν χειροκροτεί την Ευρώπη.

Προηγούμενο

O Δήμαρχος Κιέβου κατηγορεί ανοιχτά τον Ζελένσκι για αυταρχισμό!

Επόμενο

Κιθ Κέλογκ: «Ο Πούτιν έχει δίκιο, το ΝΑΤΟ διεξάγει πόλεμο με τη Ρωσία …μέσω αντιπροσώπων»

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή