Κάλλας και Ζελένσκι ζητούν πόλεμο μέχρι τέλους! «Πίεση στη Ρωσία και κυρώσεις»
Αυξανόμενη δυσπιστία απέναντι στο κατεστημένο της φαρμακευτικής βιομηχανίας καταγράφεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς οι πολίτες ζητούν ξεκάθαρα περισσότερη διαφάνεια, αυστηρότερη εποπτεία και πραγματική λογοδοσία.
Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Κέντρο Αριστείας στις Δημοσκοπήσεις για λογαριασμό του Ιδρύματος για την Κυβερνητική Λογοδοσία, το 88% των Αμερικανών απαιτεί οι φαρμακευτικές εταιρείες να θεωρούνται οικονομικά υπεύθυνες σε περιπτώσεις βλάβης από εμβόλια ή άλλα σκευάσματα. Το ίδιο ποσοστό ζητά οι νέες ενισχυτικές δόσεις κατά της COVID-19 να αποδεικνύουν σαφές και τεκμηριωμένο όφελος για την υγεία πριν λάβουν έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Η ζήτηση για αυστηρότερες κλινικές δοκιμές και διαφανείς διαδικασίες δεν περιορίζεται σε κάποιο πολιτικό στρατόπεδο: τόσο Ρεπουμπλικανοί όσο και Δημοκρατικοί φαίνεται να συμφωνούν ότι το υπάρχον καθεστώς προστατεύει υπερβολικά τους μεγάλους παίκτες της φαρμακοβιομηχανίας.
Ιδιαίτερη σημασία έχει και το εύρημα πως ένας στους δύο Αμερικανούς θεωρεί ότι οι γονείς πρέπει να έχουν το δικαίωμα να μη χορηγούν στα παιδιά τους τα υποχρεωτικά σχολικά εμβόλια, χωρίς να υφίστανται κυρώσεις. Η υποστήριξη σε αυτό το αίτημα είναι πιο ισχυρή μεταξύ των Ρεπουμπλικανών (68%), αλλά δεν λείπει και από άλλους πολιτικούς χώρους.
Η εν λόγω τάση επιβεβαιώνεται και από προηγούμενη έρευνα των John Zogby Strategies για λογαριασμό της οργάνωσης Children’s Health Defense (CHD), η οποία αποκάλυψε ότι το 57% των πολιτών υποστηρίζει το δικαίωμα να μπορούν οι πολίτες να μηνύουν τις φαρμακευτικές εταιρείες, παρ’ ότι αυτές προστατεύονται σήμερα από ειδική νομοθεσία έναντι ευθυνών για τραυματισμούς από εμβόλια.
Το 51% των ερωτηθέντων —και πλειοψηφία των γονέων— δήλωσε επίσης ότι αντιτίθεται στις υποχρεωτικές εμβολιαστικές εντολές, ενώ το 72% αρνείται τις δοκιμές και τις δόσεις που εγκρίνονται με άδεια έκτακτης ανάγκης, όπως συνέβη στην περίπτωση των εμβολίων COVID-19.