«Αν δεν συμφωνήσει η Ρωσία, θα είναι μια απογοητευτική στιγμή για τον κόσμο!»
O Κολοσσός Ρόδου επικράτησε στο ματς “θρίλερ” εναντίον του Προμηθέα Πατρών στο Κλειστό της Καλλιθέας με 89-85 για την 19η αγωνιστική της Basket League και απομακρύνθηκε προσωρινά από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Η μόνη περίπτωση να επιστρέψουν οι “θαλασσί” σε θέση υποβιβασμού είναι να επικρατήσει το Μαρούσι αύριο επί του Παναθηναϊκού στον “Άγιο Θώμα” , ένα σενάριο αρκετά δύσκολο.
Όσον αφορά το παιχνίδι η ομάδα του Χαβιέ Καράσκο ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στα ριμπάουντ(ένα θέμα που πλήγωνε την ομάδα το προηγούμενο διάστημα) έχοντας 19 ριμπάουντ παραπάνω από τον αντίπαλο της. Κορυφαίος σε αυτό το κομμάτι ήταν ο νέος παίκτης του Κολοσσού ο Γκούντγουιν αλλά και ο Λίποβι με οκτώ, δείχνοντας ότι μπορούν να βοηθήσουν τον Κολοσσό στην προσπάθεια που κάνει για να σωθεί στην κατηγορία.
Ο Γκάουντλοκ πήρε την ομάδα στις “πλάτες” του και έχοντας 37 πόντους(06/13 τρίποντα) βοήθησε, ώστε να επιτευχθεί τον εν λόγω αποτέλεσμα. Για τον Προμηθέα κορυφαίος ήταν ο Γουόκερ με 24 πόντους και έχοντας την βοήθεια των Ρις(19π), Γουίλιαμς(13π) και Ιβούντου(12 π, 9 ριμπάουντ ) προσπάθησε η πατρινή ομάδα να πάρει την νίκη αλλά δεν τα κατάφερε.
Δεκάλεπτα: 23-20, 26-21, 20-23, 20-21
ΚΟΛΟΣΣΟΣ : Γκάουντλοκ 37, Γκουντγουίν 5(8 ριμπάουντ), Κολοβέρος 7, Πετρόπουλος 6, Χατζηνικόλας 1, Λίποβι 6( 8 ριμπάουντ), Γκαλβανίνι 7, Περάντες 16, ΜακΓκλίν 4
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Γουόκερ 24, Λούντζης 5, Ουίλιαμς 13, Σίτου 2, Ρις 19, Βερνάντο 10, Ιβούντου 12(9 ριμπάουντ)
Τι δήλωσε ο Καράσκο μετά την λήξη του παιχνιδιού
“Ήταν ένας αγώνας με μεγάλη ένταση και διακυμάνσεις στην απόδοση των δύο ομάδων. Ήταν απαραίτητο να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας. Θεωρώ ότι αυτό το παιχνίδι είχε χαρακτήρα τελικού για την ομάδα μας.
Ο Γκάουντλοκ είναι ένας παίκτης κλειδί για εμάς, αλλά θα ήθελα να τονίσω ότι όλοι οι παίκτες συνέβαλαν τα μέγιστα. Είμαι πραγματικά περήφανος για την ομάδα μου.”
Κωνσταντίνος Χατζηκυριαζής