Έκτακτα νέα:

Τραμπ κατά Ε.Ε.: «Πιο επικίνδυνη και από την Κίνα – Θα πληρώσουν επιτέλους το μερίδιό τους!»

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Το Κάνσας ΣΥΡΕΙ την Pfizer στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ – Ραγδαίες εξελίξεις με το εμβόλιο

Weidel κατά Merz: «Ακολουθεί μια πολιτική υποκίνησης πολέμου εναντίον της Ρωσίας!»

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ και ο Τρίτος Ναός: Γεωπολιτική Εξομάλυνση ή Πνευματική Προειδοποίηση;

«ΤΕΛΟΣ τα ΜΕΤΡΗΤΑ» – Το ΔΝΤ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ την ΠΙΘΑΝΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ του ΦΥΣΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ!

«Χαστούκι» από το γενικό δικαστήριο για την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάίεν και τα …κρυφά μηνύματα!

O Τραμπ έκανε λόγο για τις «συμφωνίες του Αβράαμ» – «Ελπίζω η Σ. Αραβία να είναι η επόμενη»

«Μόνο μια συνάντηση μεταξύ εμένα και του Πούτιν θα σταματήσει τον πόλεμο!»

Προσωπικός αριθμός: «Δεν μπορούμε να χαρίζουμε την ελευθερία μας χάριν …της διευκόλυνσης!»

«Η υποκρισία ενός συστήματος που παριστάνει τον εγγυητή της Δημοκρατίας αλλά λογοκρίνει!»

Τραμπ κατά Ε.Ε.: «Πιο επικίνδυνη και από την Κίνα – Θα πληρώσουν επιτέλους το μερίδιό τους!»

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Το Κάνσας ΣΥΡΕΙ την Pfizer στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ – Ραγδαίες εξελίξεις με το εμβόλιο

Vinkmag ad

Η άνοδος του Κικλ: Πλήγμα στο αντιρωσικό λόμπι της Ε.Ε.

Ο Χέρμπερτ Κικλ, αρχηγός του κόμματος FPÖ, αναμένεται να αναλάβει τη θέση του καγκελάριου της Αυστρίας, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Αυτό το γεγονός χαρακτηρίζεται ως ιστορικό, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που ηγέτης του FPÖ θα ηγηθεί της κυβέρνησης.

Ο κ. Κικλ έχει δηλώσει την πεποίθησή του ότι μπορεί να προωθήσει λύσεις μέσω κυβερνητικών διαπραγματεύσεων και είναι πρόθυμος να αναλάβει αυτή την ευθύνη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αυστρίας, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το FPÖ έχει από την αρχή της στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ουκρανία εκφράσει την αντίθεσή του στην αποστολή όπλων προς το Κίεβο, ενώ παράλληλα υποστηρίζει την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Η Αυστρία, μαζί με την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, διατηρεί μια πιο ισορροπημένη στάση απέναντι στη Ρωσία σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ε.Ε., προωθώντας πραγματιστικές σχέσεις με τη Μόσχα. Η Βιέννη έχει επισημάνει επανειλημμένα ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας επιβαρύνουν κυρίως την ευρωπαϊκή οικονομία.

Η πιθανή ανάληψη της καγκελαρίας από τον Χέρμπερτ Κικλ, σύμφωνα με αναλυτές, θα μπορούσε να αποδυναμώσει το αντιρωσικό λόμπι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο γερμανικός Τύπος επισημαίνει αυτή την εξέλιξη ως σημείο καμπής.

«Αυτό είναι ένα ιστορικό γεγονός για την Αυστρία. Για πρώτη φορά, εκπρόσωπος του FPÖ θα αναλάβει την καγκελαρία», σχολιάζει το Der Spiegel.

Προηγούμενο

Η υποκρισία των ΗΠΑ: Μιλούν για ειρήνη, εμπλέκονται σε πολέμους

Επόμενο

Μακρόν: «Οι Ουκρανοί πρέπει να υποχωρήσουν για να τελειώσει ο πόλεμος!»

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή