Αρχική Αθλητικά νέα Βόλεϊ 2019, μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά για την Τελχινίδα

2019, μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά για την Τελχινίδα

0
Dodekanisos

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις σε βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο συνεχίστηκαν για την Τελχινίδα και τη χρονιά που μας πέρασε.

Η σωστή και συστηματική προπόνηση στις μικρές ηλικίες και το ταλέντο των νεαρών αθλητριών και αθλητών του Ροδιακού Συλλόγου Φίλων Πετοσφαίρισης ‘Τελχινίς’ έφεραν στο ροδίτικο σωματείο σπουδαίες διακρίσεις το 2019 σε παρκέ και άμμο.

Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Φαμπιόλα Τερζίου στις νεάνιδες (Κ19), ασημένιο στο Κ22

Η αθλήτρια της Τελχινίδας Φαμπιόλα Τερζίου με συμπαίκτρια τη Διονυσία Μάτιου από την Κατερίνη κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ στις νεανίδες, το ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών (Κ22), ενώ εντυπωσίασαν και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα γυναικών αφού στο τελικό τουρνουά κατατάχτηκαν 5ες και στην ομαδική βαθμολογία 2ες .

Όλοι οι τίτλοι στο μπιτς βόλεϊ στα κορίτσια της Τελχινίδας

Η παράδοση που θέλει πρωταγωνίστριες στο δωδεκανησιακό μπιτς βόλεϊ τα κορίτσια της Τελχινίδας συνεχίστηκε και το 2019 αφού ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στους 3 τελικούς των τοπικών πρωταθλημάτων (Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων).

Διακρίσεις και στο βόλεϊ

Στη σάλα οι γυναίκες πήραν το όγδοο τους πρωτάθλημα Δωδεκάνησου και τη 2η θέση στη Ζ΄ Περιφέρεια ενώ οι νεάνιδες μετά την κατάκτηση του τίτλου στα Δωδεκάνησα βγήκαν πρωταθλήτριες Αιγαίου και 9ες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων.

Τον Οκτώβριο οι άνδρες κατακτούν το κύπελλο Δωδεκάνησου και το Νοέμβριο του 2019 καλείται στις προπονήσεις της Εθνικής Κορασίδων η 16χρονη Ειρήνη Κακλαμάνου.

Αναλυτικά οι διακρίσεις του ΡΣΦΠ Τελχινίς το 2019:

στο βόλεϊ

στις 20 Ιανουαρίου οι Νεάνιδες κατακτούν το πρωτάθλημα Δωδεκανήσου επικρατώντας στον τελικό του Διαγόρα με 3-0 σετ.
στις 6 Μάρτιου οι Νεάνιδες στο γήπεδο του Μοσχάτου Αττικής νικούν τον Πανναξιακό ΑΟΝ με 3-0, ανακηρύσσονται πρωταθλήτριες Αιγαίου και παίρνουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος όπου τελικά κατατάσσονται 9ες
στις 24 Μαρτίου οι Γυναίκες ‘σηκώνουν’ το 8ο πρωτάθλημα τους νικώντας στον τελικό των play offs το Ροδίων Άθλησις με 3-2 σετ.
στις 14 Απριλίου οι Γυναίκες παίρνουν το ασημένιο μετάλλιο στο τελικό τουρνουά της Ζ΄ Περιφέρειας που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο.
στις 27 Οκτωβρίου οι Άνδρες κατακτούν Κύπελλο Δωδεκανήσου για το 2019-20 νικώντας στον τελικό τον Φοίνικα με 3-2 σετ.
στις 13 Νοεμβρίου η ταλαντούχα 16χρονη αθλήτρια της Τελχινίδας Ειρήνη Κακλαμάνου μετά από κλήση του Ομοσπονδιακού προπονητή Χρήστου Τριανταφυλλόπουλου συμμετέχει στις προπονήσεις του νότιου κλιμάκιου της Εθνικής Κορασίδων.

στο μπιτς βόλεϊ

το καλοκαίρι του 2019 η Φαμπιόλα Τερζίου με συμπαίκτρια τη Διονυσία Μάτιου αγωνίζονται στα τουρνουά του πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ:

στις 23 Ιουνίου 2η θέση στο Mylos Open (Λιτόχωρο)
στις 30 Ιουνίου 5η θέση στο Thessaloniki Masters
στις 6 Ιουλίου χρυσό μετάλλιο στο Kastoria Open
στις 30 Ιουνίου 3η θέση στο Antirrio Masters
στις 6 Ιουλίου χρυσό μετάλλιο στο Regional Juniors (Κ19) της Κεντρικής Μακεδονίας
στις 28 Ιουλίου 5η θέση στο τελικό τουρνουά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Γυναικών και 2η θέση στην ομαδική βαθμολογία.
στις 4 Αυγούστου, στη Ρόδο, χρυσό μετάλλιο στο τελικό τουρνουά του πανελληνίου πρωταθλήματος νεανίδων (Κ19) και ανακηρύσσονται πρωταθλήτριες Ελλάδας για το 2019
στις 11 Αυγούστου το ασημένιο μετάλλιο στο τελικό τουρνουά του πανελληνίου πρωταθλήματος νέων γυναικών (Κ22), στις Ράχες Φθιώτιδας.

Ακόμη στην άμμο, το καλοκαίρι του 2019

στις 14 Ιουλίου στο Regional της Κω η Πάολα Σουσάρι και η Αριέτα Τερζίου κάνουν το νταμπλ και κατακτούν το χρυσό μετάλλιο σε νεάνιδες. Ακόμη στο ίδιο τουρνουά η Σταματίνα Γκιζέττη με τη Ραφαέλα Ζωγράφη κατακτούν το ασημένιο στις κορασίδες ενώ χάλκινο μετάλλιο παίρνουν η Ανθή Γκίκα με τη Ραφαηλία Κουφομανώλη στις νεάνιδες και ο Δημήτρης Καλιόζης με τον Ηλία Ρέγκλη στους εφήβους.
στις 28 Ιουλίου στην Πρέβεζα οι πρωταθλήτριες Δωδεκανήσου στις Κορασίδες, Αριέτα Τερζίου και Πάολα Σουσάρι κατατάσσονται στην 13η θέση του τελικού τουρνουά του πανελληνίου πρωταθλήματος κορασίδων (Κ17)
στις 4 Αυγούστου οι πρωταθλήτριες Δωδεκανήσου στις Νεάνιδες, Πάολα Σουσάρι και Αριέτα Τερζίου κατατάσσονται στην 9η θέση του τελικού τουρνουά του πανελληνίου πρωταθλήματος νεανίδων (Κ19 που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο.
την 1η Σεπτεμβρίου στο Τελικό Τουρνουά του Πανδωδεκανησιακού Πρωταθλήματος Μπιτς Βόλεϊ η Ανθή Γκίκα και η Ραφαηλία Κουφομανώλη είναι οι νέες πρωταθλήτριες Δωδεκανήσου στις γυναίκες με 2ες τις Πάολα Σουσάρι / Αριέτα Τερζίου και 3ες τις Σταματίνα Γκιζέττη / Φαίη Μίχου. Στους Άνδρες ο Λέντσι Ορμενάι με το Μιχάλη Γεράκη κατακτούν το χρυσό μετάλλιο ενώ το ασημένιο πήρε ο πρόεδρος της Τελχινίδας Στάθης Μαθιουδάκης (με τον Τάσο Παππά). Στη 3η θέση ήταν ο Γιώργος Γκιζέττης (με τον Νίκο Μακρή)

Ο ΡΣΦΠ Τελχινίς ευχαριστεί τους φίλους, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές του, τους προπονητές Φαίη Μίχου, Κέλυ Δαουτοπούλου, Κατερίνα Χειμωνέττου και Νίκο Τσιντομηνά καθώς και τις οικογένειες των αθλητριών και αθλητών του για την πολύτιμη στήριξή τους και εύχεται σε όλους μια καλή και αθλητική νέα χρονιά

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments