Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα (pics & video)

1η Περιφερειακή Μαθητιάδα (pics & video)

0
Dodekanisos

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ», αναφέρει ο λαός μας και αυτό ισχύει για την 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Νοτίου Αιγαίου της οποίας η έναρξη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Αθλητικό Κέντρο «Καλλιπάτειρα».

Η μαθητιάδα δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα μεταξύ των παιδιών, είναι μια μεγάλη αθλητική, κοινωνική και πολιτιστική γιορτή και αύριο θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους στα διάφορα αγωνίσματα ή τις δεξιότητες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.

Να σημειώσουμε ότι στις Σέρρες η μαθητιάδα έχει ξεκινήσει εδώ και 20 χρόνια περίπου και διεξάγεται κάθε χρόνο με την συμμετοχή πάνω από δέκα χιλιάδων μαθητών.

Το Υπουργείο Παιδείας άργησε να αποστείλει στις περιφέρειες την εγκύκλιο για την διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων, ωστόσο σήμερα στο νησί μας οι διοργανωτές Περιφερειακή Διεύθυνση Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, ο ΔΟΠΑΡ και με την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, παρά την μεγάλη πίεση χρόνου που είχαν, πρόλαβαν και ετοίμασαν μια όμορφη τελετή έναρξης και πιστεύουμε πως του χρόνου, εάν διεξαχθεί, θα γίνει ακόμη καλύτερη.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για να βγει το σημερινό αποτέλεσμα και ελπίζουμε πως αύριο στις αγωνιστικές δραστηριότητες των παιδιών δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Στην τελετή έναρξης το «Καλλιπάτειρα» γέμισε με τις χαρούμενες φωνές εκατοντάδων παιδιών( περίπου 1000), από Δημοτικά Σχολεία, Γυμνασία και Λύκεια ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Καραγιάννης.

Μετά την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου, του Ολυμπιακού ύμνου και τον όρκο του αθλητή την κήρυξη της 1ης Μαθητιάδας έκανε ο κ. Χατζηδιάκος.

Καλωσορίζοντας τους μαθητές, ο Περιφερειάρχης τόνισε τα εξής:

«Κηρύσσουμε σήμερα την έναρξη της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και  Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου 2017. Ένα διήμερο, όπου ο αθλητισμός είναι γιορτή,  “χωρίς τον φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης”. Για την χαρά και την αξία της συμμετοχής, για το ευ αγωνίζεσθαι.   Η σπουδαιότερη επένδυση, ήταν και παραμένει αυτή της εκπαίδευσης. Χρέος δικό μας  είναι να την στηρίζουμε, από όποια θέση υπηρετεί ο καθένας από μας. Χρέος μας είναι  να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα δώσουν σε σας τη δυνατότητα να κυνηγήστε τα όνειρά σας. Να τα υπηρετήσετε και να τα υπερασπιστείτε. Να μην τα εμπιστευθείτε σε κανένα άλλο, παρά μόνο στη δύναμη και τη φλόγα της δικής σας ψυχής».

Σε δήλωση του ο Δημήτρης Γάκης  με αφορμή τις εκδηλώσεις της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου 2017 στη Ρόδο ανέφερε τα ακόλουθα:

«Συγχαίρω θερμά όλους τους συμμετέχοντες, για την εξαιρετική τους προσπάθεια. Η φυσική αγωγή, με δεδομένη την παιδαγωγική της σημασία, εμπλουτισμένη από δραστηριότητες πολιτισμού, συμβάλλει καθοριστικά στην αρμονική ένταξη του αθλητισμού και της κουλτούρας της άθλησης στη σχολική ζωή. Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός λειτουργούν ως «καταφύγιο» και ασπίδα για τη νέα γενιά από πολλούς κινδύνους, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία των εκπαιδευτικών στόχων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, βοηθούν τους μαθητές να ενστερνισθούν αξίες και να αναπτύξουν συμπεριφορές ώστε να λειτουργούν παραγωγικά στη σύγχρονη κοινωνία.

Είμαι σίγουρος, ότι οι μαθητικές περιφερειακές εκδηλώσεις αθλητισμού και πολιτισμού που αγκαλιάστηκαν απ’ όλη την περιφερειακή εκπαιδευτική κοινότητα και τις νησιωτικές κοινωνίες, θα αποκτήσουν μια ξεχωριστή θέση στα Σχολικά δρώμενα του Νοτίου Αιγαίου και θα εμπνεύσουν στους νέους των νησιών μας νέα όνειρα, ανοίγοντας το δρόμο για νέες αθλητικές επιτυχίες».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments