“Πυρηνική απειλή η παράδοση F16 στην Ουκρανία!”

0
Dodekanisos

Ουπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δημιουργούν κίνδυνο άμεσης σύγκρουσης με τη Ρωσία, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφικές επιπτώσεις. Έκανε μάλιστα λόγο για μια ξεκάθαρη πυρηνική απειλή.

«Η Μόσχα δεν μπορεί να αγνοήσει την πυρηνική ικανότητα των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 που ενδέχεται να προμηθευτούν οι Ουκρανοί από τους δυτικούς υποστηρικτές της, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Ταυτόχρονα, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι υποτελείς τους στο ΝΑΤΟ δημιουργούν κινδύνους άμεσης ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία και αυτό θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Λαβρόφ υποστήριξε περαιτέρω ότι δεν υπάρχει λόγος να συζητηθεί η πιθανότητα η Ρωσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εκτός εάν η Δύση λάβει αποφάσεις που συνεπάγονται στρατηγικούς κινδύνους. Επιπλέον, επεσήμανε ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα περιγράφονται ξεκάθαρα στο στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας.
Σημειώνεται ότι ο κορυφαίος βοηθός του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι το Κίεβο ήλπιζε να λάβει την πρώτη προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F-16 από δυτικές χώρες μέχρι το τέλος του 2023. Από τη δική του πλευρά, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η συμμαχία θα ξεκινήσει την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στο F -16 μαχητικά αεροσκάφη αυτό το καλοκαίρι.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments