Αρχική Αθλητικά νέα Διαλύθηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων η ιστορική Κιέβο Βερόνα

Διαλύθηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων η ιστορική Κιέβο Βερόνα [pic]

0
Dodekanisos

Η Κιέβο Βερόνα, ένας ιστορικός σύλλογος από την Ιταλία, δυστυχώς διαλύθηκε εξαιτίας  οικονομικών προβλημάτων. 

Ειδικότερα η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού αύξησε την οικονομική ευχέρεια του συλλόγου. Κατά συνέπεια η Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIGC) δεν επέτρεψε την συμμετοχή της στην Serie D. Η Κιέβο Βερόνα άσκησε έφεση αλλά το TAR (Περιφερειακό Διοικητικό Δικαστήριο) την απέρριψε με αποτέλεσμα να δηλώσει πτώχευση και εν συνέχεια διάλυση.

Η ίδρυση της Κιέβο Βερόνα και το προσωνύμιο «ιπτάμενοι γάιδαροι»

Η Κιέβο Βερόνα «γεννήθηκε» πριν από 92 χρόνια και συγκεκριμένα το 1929. Σε όλη την διάρκεια της ιστορίας της αποτέλεσε «ξένο σώμα», μέσα στην ίδια της την πόλη. Ειδικότερα η Κιέβο προερχόταν από το ομώνυμο προάστιο της Βερόνα. Πάντα ήταν υπό την σκιά της Ελλάς Βερόνα. Οι φίλαθλοι Ελλάς τραγουδούσαν, για να πικάρουν τους αντιπάλους τους: «θα πετάξουν γάιδαροι προτού ανέβει στην Serie A η Κιέβο». Οι γάιδαροι δεν έχουν πετάξει ακόμα, όμως η Κιέβο κέρδισε την άνοδο το 2001. Ταυτόχρονα υιοθέτησε αυτό το σύνθημα και το έκανε προσωνύμιο της και έγινε ευρέως γνωστή ως «ιπτάμενοι γάιδαροι».

Η έξοδος στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Στο πρωτάθλημα της σεζόν 2001-02 τερμάτισε στην πέμπτη θέση. Παράλληλα είχε κερδίσει την έξοδο της στο Κύπελλο UEFA/Europa League! Βέβαια είχε αποκλειστεί από τον Ερυθρό Αστέρα στον πρώτο γύρο. Αξίζει να σημειωθεί πως είχε συμμετάσχει και στο Champions League της σεζόν 2006-07! Όχι σε ομίλους. Στον τρίτο προκριματικό (αποκλεισμός από την Λέφσκι Σόφιας). Ναι μεν είχε τερματίσει έβδομη, ωστόσο λόγω του σκανδάλου Calciopolis, οι «ιπτάμενοι γάιδαροι» βρέθηκαν στην τέταρτη θέση.  

Σέρτζιο Πελισιέ ο απόλυτος «θρύλος» της Κιέβο

Με την φανέλα της έχουν αγωνιστεί σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Τα αδέρφια Κοσάτο (Μικέλε και Φεντερίκο). Οι Μάσιμο Μαρατσίνα, Αλμπέρτο Παλόσκι, Όλιβερ Μπίρχοφ, Αντρέα Μπαρτζάλι. Καθώς και οι Φραντσέσκο Ατσέρμπι, Γιάννης Φετφατζίδης, Νίκος Σπυρόπουλος και Τζόναθαν ντε Γκούζμαν (νυν ΟΦΗ).

Για το τέλος άφησα τον απόλυτο ζωντανό «θρύλο» του συλλόγου. Ο λόγος για τον Σέρτζιο Πελισιέ. Ο Ιταλός άλλοτε επιθετικός, πέρασε 19 χρόνια με τα χρώματα της. Πάνω από 500 επίσημες συμμετοχές με 139 γκολ. «Η Κιέβο αποτελεί το σπίτι μου», είχε δηλώσει το 2018 σε συνέντευξή του στο κανάλι της Serie A. 

Από το 2019, που είχαν εμφανιστεί τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα την πήρε η κατηφόρα. Ο μόνος που πάλευε να την σώσει ήταν ο θρύλος της, Σέρτζιο Πελισιέ. Ο 42χρονος Ιταλός προσπαθούσε να βρει επενδυτή για την ομάδα. Μάταια όπως αποδείχθηκε. O ίδιος όντας φορτισμένος συναισθηματικά ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Instagram την διάλυση της Κιέβο Βερόνα. 

«Δυστυχώς, σήμερα η ιστορία αυτού του συλλόγου που μου έδωσε τόσα πολλά ολοκληρώθηκε. Είναι από τις πιο θλιβερές μέρες της ζωής μου. Προσπάθησα με όλη μου τη δύναμη. Πραγματικά ήλπιζα να αρχίσω πάλι με έναν νέο σύλλογο και να συνεχίσω αυτή τη φανταστική ιστορία. Θα ήταν θαυμάσιο. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερα. Νόμιζα ότι υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι έτοιμοι να εντείνουν και να προστατεύσουν το ποδόσφαιρο σε αυτήν την πόλη και αυτήν την περιοχή.  Αυτό δεν συνέβη. Προσπαθήσαμε. Είμαι λυπημένος που είχαμε τόσο λίγο χρόνο σε μια περίπλοκη περίοδο για να βρούμε χορηγούς. Αντίο αγαπημένη μου Κιέβο. Θα είσαι πάντα ο πιο σημαντικός σύλλογος στη ζωή μου», έγραψε ο Πελισιέ. 

 
 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sergio Pellissier (@sergio_pellissier)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments