Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική Ιάλυσος – Ρόδος 0-2: Μεγάλη νίκη και κορυφή για τα «ελάφια»!

Ιάλυσος – Ρόδος 0-2: Μεγάλη νίκη και κορυφή για τα «ελάφια»!

0
Dodekanisos

Του Κώστα Μόσχοβου

Χάρη στα γκολ των Αρναρέλλη (10′) και Δελαπόρτα (55′) η Ρόδος πανηγύρισε τεράστιο εκτός έδρας «διπλό» στο «Οικονομίδειο» στάδιο, «πιάνοντας» τον Ιάλυσο στην κορυφή της βαθμολογίας. Το παιχνίδι έγινε στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League. Οι «πράσινοι» έθεσαν τις βάσεις, για να πάρουν την νίκη από το πρώτο ημίχρονο όταν προηγήθηκαν στο σκορ, ενώ έβαλαν το… κερασάκι στην τούρτα στην επανάληψη με έναν πρώην παίκτη του Ιάλυσου (ο λόγος για τον Γιώργο Δελαπόρτα), ο οποίος σκόραρε για το 0 – 2 και ουσιαστικά «κλείδωσε» την νίκη για τη Ρόδο. Σημαντική ήταν και η παρουσία του τερματοφύλακα των «ελαφιών», του Πίτκα ο οποίος όποτε χρειάστηκε δήλωσε «παρών». Από πλευράς Ιάλυσου ξεχώρισε ο Γιάννης Γιώργου, ο οποίος έδωσε συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις, παρά την ήττα της ομάδας του. 

Ήταν ένα ματς, το οποίο από την αρχή του, είχε τρομερό ρυθμό, ένταση, πάθος και δυνατές μονομαχίες. Στο πρώτο ημίχρονο, η Ρόδος εισήλθε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, πήρε αρκετά μέτρα και κατόρθωσε να ανοίξει γρήγορα το σκορ (0-1, στο 10ο λεπτό), έπειτα από εξαιρετική συνεργασία που είχαν οι Δελαπόρτας, Μαρτσάκης, Αρναρέλλης με τον τελευταίο να πιστώνεται το γκολ. Σταδιακά ο Ιάλυσος ανέβασε την απόδοσή του και απείλησε με αρκετά μακρινά σουτ, όμως ο Πίτκας κρατούσε απαραβίαστη την εστία του. Ταυτόχρονα, ανεπανάληπτη ευκαιρία είχαν οι «ερυθροκίτρινοι» στο 23ο λεπτό. Ο Παπαδόπουλος έκανε το παράλληλο γύρισμα από τα δεξιά, όμως ο Χατζησάββας με πλασέ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Τα «ελάφια» άγγιξαν το 0-2 στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, καθώς ο Σκεντεράι υπέπεσε σε λάθος στο κέντρο, ο Δελαπόρτας έκλεψε και έσπασε δεξιά για τον Μαρτσάκη, που σούταρε από διαγώνια πλευρά, με την μπάλα να κοντράρει στον Καντούτση και να περνάει κόρνερ. Το αποτέλεσμα του ημιχρόνου ήταν 0-1.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός της αναμέτρησης δεν θύμιζε τίποτα εκείνον του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ιάλυσος «μοχθούσε» -χωρίς επιτυχία- να ισοφαρίσει, ενώ η Ρόδος κρατώντας με περίσσεια άνεση στην άμυνα, κατόρθωσε να βρει εκείνη το δεύτερο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 55ο λεπτό ο Γιώργος Δελαπόρτας προέβη σε τρομερή ενέργεια, πέρασε όποιος βρήκε στο διάβα του και με «ξερό» δυνατό αριστερό σουτ έγραψε το 0-2. Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα ο Ιάλυσος άσκησε αρκετή πίεση στη Ρόδο και στο 85′ ο Σταθόπουλος βρέθηκε τετ – α – τετ με τον Πίτκα, αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας απομάκρυνε το σουτ του. 

Το φιλμ του αγώνα: 

Πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για τον Ιάλυσο. Στο πέμπτο λεπτό ο Γιώργου εξαπέλυσε ένα μακρινό σουτ, το οποίο πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Ανδρούτσου. 

Στο όγδοο λεπτό η Ρόδος απάντησε στην ευκαιρία των “τοξοβόλων”, με το σουτ του Ριτάκο να καταλήγει στην αγκαλιά του Ανδρούτσου. 

Στο 10′ η Ρόδος κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ. Έπειτα από εξαιρετική μεταβίβαση του Δελαπόρτα, ο Μαρτσάκης γύρισε παράλληλα για τον Αρναρέλλη και ο τελευταίος με σουτ στην κλειστή γωνία του Ανδρούτσου σκόραρε διαμορφώνοντας το 0-1.

Στο 17′ ο Γιώργου δοκίμασε γυριστό σουτ και από τις κόντρες η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Πίτκα.

Στο 20ο λεπτό ο Παπαδόπουλος δοκίμασε σκαστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως ο Πίτκας απομάκρυνε με υπερένταση σε κόρνερ.

Ανεπανάληπτη χαμένη ευκαιρία ήταν από πλευράς Ιάλυσου εκείνη στο 23ο λεπτό. Ο Παπαδόπουλος έκανε το παράλληλο γύρισμα από τα δεξιά, όμως ο Χατζησάββας την «σπατάλησε», καθώς το πλασέ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. 

Ακόμα ένα σουτ, αυτή την φορά του Παπουτσογιαννόπουλου στο 30′ πέρασε δίπλα από την εστία του Πίτκα.

Λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου, τα «ελάφια» έφτασαν ένα βήμα πριν από το 0-2. Ο Σκεντεράι υπέπεσε σε λάθος στο κέντρο, ο Δελαπόρτας έκλεψε και έσπασε δεξιά για τον Μαρτσάκη, που σούταρε από διαγώνια, με την μπάλα να κοντράρει στον Καντούτση και να περνάει κόρνερ. 

Στο 55′ ο Γιώργος Δελαπόρτας με απίστευτη ατομική ενέργεια, πέρασε όποιον στάθηκε μπροστά του και με «ξερό» δυνατό αριστερό σουτ σκόραρε για το 0-2. 

Καλή στιγμή για τον Ιάλυσο στο 67′ όταν ο Γιώργου έστρωσε στον Σταθόπουλο, αλλά ο τελευταίος προέβη σε αδύναμο σουτ προς τον Πίτκα που μπλόκαρε. 

Στο 83′ μακρινό σουτ του Ζουνίνιο μπλόκαρε χωρίς να ανησυχήσει ο Πίτκας.

Στο 85′ τετ – α – τετ του Σταθόπουλου με τον Πίκτα, ο τερματοφύλακας της Ρόδου αποσόβησε τον κίνδυνο. 

Διαιτητής: Φώτης Ντάουλας (Δυτικής Αττικής)

Βοηθοί: Χρήστος Πλάκας (Δυτικής Αττικής) & Κώστας Οικονόμου (Δυτικής Αττικής) 

Τέταρτος: Χρήστος Κακουλίδης (Θράκης)

Παρατηρητής διαιτησίας: Χαράλαμπος Μοιραδωράκης (Πειραιάς)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Ιάλυσος (Ευάγγελος Χαντές): Ανδρούτσος, Πολύδωρος, Μπουσάι, Καρπαθάκης, Καντούτσης (46′ Τερζίου), Σκεντεράι (68′ Μαστραντωνάκης), Παπουτσογιαννόπουλος (81′ Ζουνίνιο), Ρούσσος (59′ Σταθόπουλος), Χατζησάββας, Παπαδόπουλος (68′ Μανιώτης), Γιώργου.

Ρόδος (Κώστας Βελιτζέλος): Πίτκας, Ρεβυθόπουλος (64′ Καραγεώργης), Πεχλιβανόπουλος, Καψάλης, Χύσι, Μπαξεβάνος, Μαρτσάκης (73′ Νικολόπουλος), Ριτάκο (46′ Μακρυδημήτρης), Αρναρέλλης (82′ Σουλάι), Δελαπόρτας, Τσίπρας (64′ Βουργουτζής). 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments