Αρχική Στήλες Απόψεις Ο απινιδωτής και η αναγκαιότητα να υπάρχει σε όλα τα γήπεδα…

Ο απινιδωτής και η αναγκαιότητα να υπάρχει σε όλα τα γήπεδα…

0
Φωτογραφία από JamesRein από το Pixabay
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

Η υγειονομική επάνδρωση των γηπέδων μας με όλα τα απαραίτητα που μπορούν να «καλύψουν» και το πιο έκτακτο περιστατικό κατά την διάρκεια ενός αγώνα, θα πρέπει να είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες όλων των σωματείων. Και όχι λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού αλλά πολύ περισσότερο γιατί αυτό που λέμε σχετικά με την υγεία (που είναι πάνω απ’ όλα), είναι η πιο διαχρονική αξία και ισχύσει είτε με κορωνοϊό είτε χωρίς.

Απλώς, οι τελευταίες πρωτόγνωρες καταστάσεις μας βάζουν όλους θέλοντας και μη σε μια διαδικασία … υγειονομικών πρωτοκόλλων πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Το παράδειγμα του Ηρακλή Μαριτσών όπου κατάφερε να εξασφαλίσει έναν απινιδωτή για το γήπεδο του είναι κάτι που πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για τους υπόλοιπους συλλόγους. Το εργαλείο αυτό είναι άκρως πολύτιμο και θα πρέπει να θεωρείται επιτακτική ανάγκη να υπάρχει σε όλα τα γήπεδα και σε όλους τους χώρους που διεξάγονται αγώνες και αθλητικές εκδηλώσεις. Ένα έξοδο που είναι περίπου από 1.500 ευρώ μέχρι και 5.000 ευρώ (εξαρτάται το είδος), δεν πρέπει να μπαίνει καν σε διαπραγμάτευση για το αν θα πρέπει να αγοραστεί ή όχι.

Και αν δεν υπάρχει η δυνατότητα από ορισμένους συλλόγους, τότε οι παράγοντες τους μπορούν να ψάξουν να βρουν τον τρόπο προκειμένου να το εξασφαλίσουν. Δεν μπορούμε να συζητάμε για οτιδήποτε άλλο αν δεν έχουμε εξασφαλίσει το θέμα της ιατρικής κάλυψης των αναμετρήσεων και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους βάζοντας το σε άμεση προτεραιότητα. Γιατί όταν θα έρθει η κρίσιμη ώρα, αυτό είναι το εργαλείο που θα σώσει μια ανθρώπινη ζωή. Και το καλό δεν γίνεται συνέχεια αλλά «χτυπάει» μια φορά. Οπότε είναι σημαντικό να είναι άπαντες όλοι προετοιμασμένοι γι’ αυτή την μοναδική φορά που θα χρειαστεί.

Το θέμα του απινιδιωτή είναι κάτι που πρέπει να δουν πολύ σοβαρά όλες οι Ομοσπονδίες των αθλημάτων αλλά και η εκάστοτε διοργανώτρια αρχή. Πρέπει να μπει στις άμεσες προτεραιότητες τους με σκοπό να γίνουν και οι απαραίτητες ενημερώσεις προς τους παράγοντες και τους ασκούμενους. Όλους όσους αφιερώνουν αρκετές ώρες της ημέρας μέσα σε ένα γήπεδο ή έναν χώρο άθλησης…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ροδιακή

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments