Αρχική Αθλητικά νέα 12.843 εισιτήρια στην πέμπτη κατηγορία της Αγγλίας!

12.843 εισιτήρια στην πέμπτη κατηγορία της Αγγλίας!

1
@Official_NCFC / Twitter.
Dodekanisos

Ο κόσμος στην Μεγάλη Βρετανία έχει έμφυτη την τρέλα για το ποδόσφαιρο, με το αίσθημα της λατρείας για την μπάλα να κυλάει στο αίμα του. Ένα γεγονός που το είχαμε αναφέρει πριν από ένα 48ωρο.

Οι κάτοικοι της Μεγάλης Βρετανίας, λατρεύουν το ποδόσφαιρο. Προσέξτε. Δεν αναφέρομαι στην ομάδα τους και τις νίκες. Πρωτίστως ο κόσμος στο νησί «πεθαίνει» για το άθλημα. Τρανό παράδειγμα απόδειξης αυτού; Παρασκευή βράδυ (12/11), έπαιζε η Εθνικής Αγγλίας εναντίον της Εθνικής Αλβανίας. Αδιάφορο ματς και παρόλα αυτά πήγαν στο «Wembley» 80.366 θεατές. Την ίδια στιγμή η Εθνική μας ομάδα κόντρα στο Κόσοβο «έκοψε» 1.388 εισιτήρια στο «ΟΑΚΑ». Τι να λέμε τώρα… Χαοτική η διαφορά και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. 

Πάμε παρακάτω. Έπαιζαν λοιπόν το Σάββατο στην Νάσιοναλ Λιγκ (πέμπτη κατηγορία της Αγγλίας) Notts County εναντίον Solihull Moors. Το ματς ήρθε 2-0 υπέρ της County. Ανοίγει παρένθεση. Για όσους δεν γνωρίζουν, η Notts County δεν είναι τυχαίος σύλλογος. Αποτελεί την αρχαιότερη επαγγελματική ομάδα στον κόσμο (έτος ίδρυσης το μακρινό 1862). Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Sheffield F.C είναι μεν αρχαιότερη κατά πέντε χρόνια (1857), αλλά όχι επαγγελματική. Μάλιστα η Notts County είναι ο σύλλογος που έχει δώσει τα χρώματά της στην… Γιουβέντους! Οι «bianconneri» που όλοι ξέρουμε, εκεί οφείλουν τις ασπρόμαυρες εμφανίσεις τους. Κι όμως! Κλείνει η παρένθεση. 

«Έσπασε» το ρεκόρ προσέλευσης θεατών η Notts County

Όπως και να έχει μιλάμε για πέμπτη κατηγορία της Αγγλίας. Κόντρα στην Solihull Moors δεν το λες και «εμπορική» αναμέτρηση. Παρόλα αυτά κόπηκαν 12.843 εισιτήρια! Αριθμός που αποτελεί ρεκόρ προσέλευσης της κατηγορίας. Η County ξεπέρασε την Bristol Rovers που κατείχε το σχετικό ρεκόρ από το 2015 (11.085 εισιτήρια). Μάλιστα, η έδρα της, το «Meadow Lane» δεν ήταν καν γεμάτο (έχει χωρητικότητα 19.800 θέσεις). Οι «καρακάξες» (αυτές είναι οι κανονικές magpies και όχι η Newcastle) παρά τον υποβιβασμό τους το 2019 στις ερασιτεχνικές κατηγορίες δεν το βάζουν κάτω. Άλλωστε με τέτοια «πύρινη» βάση δεν γινόταν και να «εξαφανιστούν». 

Όσο για τις τιμές των εισιτηρίων; Σύμφωνα με το BBC, αυτές κυμαίνονταν από πέντε λίρες για τους ενήλικες και μία μόλις λίρα για τα παιδιά. Τέτοια ρεκόρ και τον ρομαντισμό των Άγγλων είναι πράγματα που ούτε… με τηλεσκόπιο δεν θα τα δούμε στην Ελλάδα.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments