Αρχική Videos 100 εκατομμύρια Ευρωπαίοι δεν μπορούν να θερμάνουν τα σπίτια τους!

100 εκατομμύρια Ευρωπαίοι δεν μπορούν να θερμάνουν τα σπίτια τους!

0
Dodekanisos

Περισσότεροι από το ένα τέταρτο των Ευρωπαίων αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη θέρμανση και την πληρωμή των χρεών, ανέφεραν ουγγρικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα έρευνα του Ερευνητικού Κέντρου Szazadveg (Σάζαντβέκ). Το 26% των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι, δεν μπορούν να θερμάνουν επαρκώς τα σπίτια τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η κατάσταση είναι πιο δύσκολη στην Ελλάδα, όπου περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (56 τοις εκατό) δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς θέρμανσης, ενώ στην Πορτογαλία και τη Γαλλία το ποσοστό είναι 34 τοις εκατό. Λιγότερο από το 15 τοις εκατό των κατοίκων στη Φινλανδία, την Ουγγαρία, την Αυστρία και τη Δανία δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα τους χειμερινούς μήνες.

Οι κάτοικοι της ΕΕ ανέφεραν τον πληθωρισμό ως τον κύριο ένοχο για αυτήν την κατάσταση, καθώς και την αύξηση των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων. Οι λογαριασμοί θέρμανσης είναι σημαντικά υψηλότεροι σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021, όταν το 6,9% των νοικοκυριών (περίπου 29,9 εκατομμύρια άνθρωποι) δεν μπόρεσαν να θερμανθούν επαρκώς, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments