Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Τα παιχνίδια της Α1

Τα παιχνίδια της Α1

0
iraklis_asteras1
Dodekanisos


Φάση από το παιχνίδι του Ηρακλή Μαριστών με τον Αστέρα. Ο Παπαχριστοδούλου ελέγχει τη μπάλα ανάμεσα στον Παντελή Αθανασίου (αριστερά) και τον Κωστάκη

Ηρακλής Μαριτσών – Αστέρας Παστίδας
Παιχνίδι όχι για καρδιακούς έγινε στο γήπεδο των Μαριτσών, όπου ο τοπικός Ηρακλής λύγισε τον Αστέρα Παστίδας με 3 – 2 στις καθυστερήσεις! Όλη η ουσία στο παιχνίδι ήταν τα τελευταία του λεπτά όπου τα συναισθήματα εναλλασσόταν.  Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 91’ ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους ο Τζαφέρης αλλά στο 93’ (!) ο Μακρής έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.
Τα γκολ
Στο 28’ ο Καστρουνής έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Χειμωνέττος με μια δύσκολη κεφαλιά από καλό σημείο μέσα από την μεγάλη περιοχή άνοιξε το σκορ (1 – 0).
Στο 75’ ο Παπακωνσταντής εκτέλεσε απευθείας φάουλ. Ο Κυζάλας απόκρουσε ασθενώς και ο επερχόμενος Χατζηκωσνταντής που καραδοκούσε, δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να πετύχει το 2 – 0.
Στο 81’ μετά από εκτέλεση φάουλ μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο Αγγελάκης με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το 2 – 1.
Στο 91’ ο Τζαφέρης με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε σε 2 – 2 αλλά ο Ηρακλής δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Στο 93’ μετά από κόρνερ που έγινε από τα αριστερά, η μπάλα μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή. Έκανε την κεφαλιά ο Χατζηκωνσταντής, ο Κυζάλας απόκρουσε προσωρινά και ο Μακρής που πήρε το ριμπάουντ από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3 – 2.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Ανδρέα Κόγγου (Μάγγος, Βουτσάς). Στο 61’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα επειδή έπαιξε τη μπάλα με το χέρι ο Γιώργος Καστρουνής. Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΗΡΑΚΛΗΣ: Κοσμάς, Λορέτζος, Παπακωνσταντής, Κωστάκης, Κρομμύδας, Μπιλιάς, Μακρής, Καστρουνής, Χειμωνέττος, Αθανασίου (71’ Γιακουμάρος), Παπαγεωργίου (53’ Χατζηκωνσταντής)
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κυζάλας, Α. Σαββάκης (62’ Αγγελόπουλος), Καλαγρής, Κιλασίν (71’ Τσαφής), Χαριτάκης, Κ. Σαββάκης (85’ Καρδούλιας), Μακρυδημήτρης, Καψαλάκης Αγγελάκης, Τζαφέρης, Παπαχριστοδούλου

ΑΕ Κως – Δόξα Ψίνθου
Χωρίς να συναντήσει σοβαρή αντίσταση η ΑΕ Κως ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Δόξας Ψίνθου και με το 2-0 «αναρριχήθηκε» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α1 κατηγορίας. Εξαιρετικός για τους Κώους ο Αγγελόπουλος που άνοιξε το σκορ στο 23΄΄ (!), ενώ από κοντά τον ακολούθησε σε απόδοση και ο Σταματίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν οι Τσοπάνογλου (63΄) και Δουλγεράκης (75΄) αντίστοιχα.
Τα γκολ
1′ Σέντρα του Ζαμάγια από αριστερά, ο Αγγελόπουλος κοντρόλαρε την μπάλα μέσα στη περιοχή και με πλασέ έκανε το 1-0.
88′ Ωραία ατομική ενέργεια από τον Σταματίου,τ ο σουτ του βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ματακάκη και κατέληξε στα δίχτυα.
Τον αγώνα «σφύριξε» ο κ. Τσοπανάκης  (Γεωργιόπουλος, Κοντοβασίλης οι βοηθοί).
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Α.Ε Κως: Καραμούτας, Καρακιόζης, Μαριάς, Καραγιαννάκης, Ζαμάγιας, Φορτσέτι, Φυτάς  (91’Κόπελλος), Δουλγεράκης, Σταματίου (89’Ελευθεριάδης), Αγγελόπουλος, Μπαρτσελό.
ΔόξαΨίνθου: Ματακάκης, Βιτσέντζος, Κωστομοίρης (87’Στέλλας), Σταμούλης, Φυλακούρης, Τσοπάνογλου, Μπατέστας  (69’Αλιάι), Φράγκος, Νικολός (82’Καραγιάννης), Ορφανός, Στάππας

Εθνικός Αρχίπολης – Ακουσίλαος
Σημαντική νίκη με σκορ 2 – 1 σε βάρος του Ακουσιλάου πέτυχε στην Αρχίπολη ο Εθνικός και έτσι μπήκε με το δεξί πόδι στο 2011. Οι γηπεδούχοι σε γενικές γραμμές ήταν καλύτεροι και έτσι δίκαια μπόρεσαν να φθάσουν στην κατάκτηση των τριών βαθμών, Στο 62’ ο Λυριστής με πέναλτι έκανε το 1 – 0 και στο 85’ ο Μακαρούνας με σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2 – 0. Ο Ακουσίλαος μείωσε με τον Νέτσα στο 88’.
Διαιτήτευσε ο κ. Πατσιόπουλος με βοηθούς τους κ. Παπαγιαννίδη και Κολυβάκη.
Εθνικός Αρχίπολης: Τόππος, Παπανθίμου, Μπάρτζος (75’ Μακαρούνας), Πάλλας, Τσακίρης, Γιαννίκος, Καραγιάννης, Μπαιρακτάρης, Φλεβάρης, Λυριστής (67’ Παπαδόπουλος), Πλαγγέντης (80’ Κουφαλάκης)
Ακουσίλαος: Σκυλλάς, Πομπού, Παπουρδάνος, Έλληνας, Ισκάς, Κορκίδας (66’ Πίτσης), Δελαπόρτας (75΄Σιέχ), Διακαναστάσης, Χατζηστρατής, Τριανταφύλλου, Νέτσας

Ευαγόρας – Απόλλων Καλυθιών
Στις νίκες και τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας επέστρεψε ο Απόλλωνας Καλυθιών, ο οποίος πέρασε χθες νικηφόρα από τους Αγίους Αποστόλους επικρατώντας του Ευαγόρα με 2-1 μετά από ένα όμορφο παιχνίδι. Το συγκρότημα του Δημήτρη Δογιάμα είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον νεοαποκτηθέντα Αντώνη Γεωργαλλή, που στην πρώτη του συμμετοχή σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, δίνοντας της ένα πολύτιμο «τρίποντο». Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 4ο λεπτό με το σουτ του Γεωργαλλή από το ύψος του πέναλτι. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν «στροφές» για να φτάσουν στην ισοφάριση και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τον Αγγελόπουλος και τον Χατζηνικόλα για να το πετύχουν.
Στην επανάληψη και πάλι ο Ευαγόρας πίεσε ώστε να πετύχει το πολυπόθητο τέρμα, όμως αυτό που το σημείωσε ήταν και πάλι ο Γεωργαλλής με κοντινό πλασέ στο 72ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Αγγελόπουλο στο 88’, όμως αυτό δεν έφτανε για να τους δώσει έστω τον έναν βαθμό. Στο 65 αποβλήθηκε ο Αμοιρόπουλος με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Τον αγώνα στους Αγίους Αποστόλους διηύθυνε ο κ. Αντωνάς (Καλκαβούρας, Κετσές).
Ευαγόρας: Δημητρίου, Τσιώνης, Σκαφίδας (60’ Ζωάννου), Αγγελόπουλος, Αμοιρόπουλος, Αντωνούρης, Μπιζάτης, Αλαφάκης, Κώστας (65’ Τσομάνι), Οχτάρας, Χατζηνικόλας
Απόλλων Καλυθιών: Καραγιάννης, Κατσιδώνης, Κίτσος (70’ Αλαχούζος), Μουτσοντέμι (87’ Ηλίας), Αττιτής, Μαυρομούστακος, Σεβδαλής, Γεωργαλλής, Χατζηγεωργίου, Τσίτας, Νικολός

Διαγόρας Βατίου – Ορφέας
Στη μέση του βαθμολογικού πίνακα «στρογγυλοκάθισε» ο Διαγόρας Βατίου μετά τη νίκη επί του Ορφέα με 1-0. Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό, με τις δύο ομάδες να αποδίδουν όμορφο ποδόσφαιρο αγωνιζόμενες επιθετικά και χωρίς σκοπιμότητες, αν και για τους φιλοξενούμενους, η κατάκτηση των βαθμών αποτελούσε μονόδρομο.
Το μοναδικό γκολ της συνάντησης επιτεύχθηκε στο 54ο λεπτό με τον Παπαδόπουλο να πλασάρει εύστοχα από κοντά.
Διαγόρας Βατίου: Αναστασάς, Μέντος, Ζερβός, Αρφαράς, Ζωάννου, Αιντενίζ (71’ Γ. Γιαννακόπουλος), Καρπαθάκης (67’ Ροδίτης), Παπαδόπουλος, Πάνου, Ζουρούδης, Π. Γιαννακόπουλος (46’ Καλούδης)
Ορφέας: Μενίκος, Κουλουριώτης, Αστυπαλίτης, Τόσκα, Σαιμίρ (63’ Μαννάκης), Νίκας, Βολονάκης, Ροδίτης (73’ Χριστοφόρου), Αμπλαγέ, Αμπελάς, Πολυχρόνης

Δείτε εδώ την βαθμολογία

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments