Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Όλα τα ματς της Α1

Όλα τα ματς της Α1

0
Dodekanisos


Εθνικός-Αναγέννηση 1-1
Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν στην Αρχίπολη, Εθνικός και Αναγέννηση Ιάλυσος, σε ένα ματς για γερά νεύρα, με γκολ, φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και χαμένα πέναλτι εκατέρωθεν. Οι φιλοξενούμενοι πάντως έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι πήραν έναν πολύτιμο βαθμό.
Το παιχνίδι πήρε «φωτιά» από το ξεκίνημα του, καθώς στο 15ο λεπτό ο Λυριστής ανατράπηκε από τον Σάλιβαν μέσα στην περιοχή με τον κ. Μάμμη να υποδεικνύει το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Λυριστής που όμως νικήθηκε από τον Ζούρδη, που κράτησε το μηδέν. Το ματς στο πρώτο μέρος δεν ήταν τόσο καλό με το 0-0 να παραμένει μοιραία μέχρι την ανάπαυλα.
Στην επανάληψη και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν επιθετικά για να σκοράρουν με τον Εθνικό να είναι αυτός που το καταφέρνει πρώτος στο 70ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Μακαρούνα, ο Φλεβάρης με κοντινό πλασέ «έγραψε» το 1-0. Η απάντηση της Αναγέννησης δεν άργησε να έρθει και στο 77’ ο Γεωργαλλής ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους,. Στο 80’ ο Σταυλάς κέρδισε το πέναλτι που αμφισβήτησαν έντονα οι γηπεδούχοι, όμως ο Κρομμύδας νικήθηκε από τον Τόππο.

Εθνικός Αρχίπολης: Τόππος, Μπάρτζος, Πάλλας, Φλεβάρης, Μπαιρακτάρης, Καραγιάννης, Παπανθίμου (80’ Μπότσης), Μακαρούνας (77’ Παπαδόπουλος), Πλαγγέντης, Λυριστής, Τσακίρης
Αναγέννηση Ιάλυσος: Ζούρδης, Σάλιβαν (50’ Παφιάκης), Αξιώτης, Φωτεινής (69’ Καρπαθάκης), Πιτσουρδάκης (70’ Γαιτάνος), Κρομμύδας, Σταυλάς, Μπιγκό, Στεργιόπουλος, Αθηναίος (75’ Λουκίσσας), Γεωργαλλής

Αστέρας-Ορφέας 1-1
Δεν ανέδειξε νικητή ο «τελικός» της παραμονής στην Παστίδα, καθώς Αστέρας και Ορφέας έμειναν στο 0-0 και έτσι δεν κατάφεραν να ανέβουν στη βαθμολογία και να πλησιάσουν τις θέσεις που εξασφαλίζουν τη σωτηρία. Οι δύο ομάδες θα συνεχίσουν να παλεύουν για να πετύχουν το στόχο τους, όμως η αλήθεια είναι ότι το χθεσινό αποτέλεσμα δεν βόλεψε καμία από τις δύο ομάδες. Και οι δύο αντίπαλοι προσπάθησαν να πάρουν το πολύτιμο «τρίποντο», όμως το τελικό 1-1 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Στο πρώτο μέρος ο Αστέρας ήταν καλύτερος από τον Ορφέα και είχε τις περισσότερες ευκαιρίες να πετύχει κάποιο γκολ αφού πίεσε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του, ενώ και οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί στο 42’ με τον Γιοβάνι. Στο 44’ ο Τζαφέρης με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, στέλνοντας την με προβάδισμα στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε αφού οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ, όμως στο 65’ ο Πολυχρόνης με όμορφη εκτέλεση φάουλ από τα 40 μέτρα ισοφάρισε για τον Ορφέα και τον κράτησε ζωντανό στη «μάχη» για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Αστέρας Παστίδας: Κυζάλας, Σαββάκης, Κιλασίν (70’ Σάρλης), Χαριτάκης, Καλαγρής, Μακρυδημήτρης, Αχιολάς, Τζαφέρης, Παπαχριστοδούλου (65’ Αγγελάκης), Κώτσος (80’ Ραφτόπουλος), Καψαλάκης
Ορφέας: Μπούζι, Φλώρος, Τόσκας, Ελευθερίου (50’ Αδάμος), Γιοβάνι, Βολονάκης, Προβιάς (72’ Χριστοφόρου), Καμαράτος, Νίκας, Πολυχρόνης, Αστυπαλίτης

ΑΟ Δικαίου-Φοίβος 0-0
Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν ΑΟ Δικαίου και Φοίβος Κρεμαστής  στο Πυλί, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να πλησιάσουν την κορυφή της βαθμολογίας, μετά και τη «γκέλα» του πρωτοπόρου Απόλλωνα Καλυθιών. Οι γηπεδούχοι του Μανώλη Γουλόπουλου ήταν αυτοί που πίεσαν περισσότερο για να πετύχουν το τέρμα που θα τους έδινε τη νίκη, όμως το συγκρότημα του Γιώργου Σάββενα με σωστή τακτική κράτησε το μηδέν στην άμυνα και θα μπορούσε σε ορισμένες περιπτώσεις να έχει πάρει ακόμη και τη νίκη.
Οι σημαντικότερες φάσεις του αγώνα:
10′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Σάββενα πάνω από τα δοκάρια του Λουτριώτη.
33′ Ατομική ενέργεια από τον Ορφανίδη το σουτ του απέκρουσε με τα πόδια ο Λουτριώτης.
36′ Σέντρα του Πανόπουλου από τα αριστερά κεφαλιά του Μασάδο πέρασε λίγο άουτ.
50′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πανόπουλου απέκρουσε με δυσκολία ο Τζουμάκας.
54′ Σέντρα σουτ του Μποιλή από τα αριστερά ο Φυλακούρης έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή.
68′ Μακρινό σουτ του Ορφανίδη ελάχιστα άουτ.
86′ Aντεπίθεση από τον Φοίβο η μπάλα στρώθηκε στον Ορφανίδη Ν. το σουτ του απέκρουσε ο Λουτριώτης.
93′ Σέντρα του Γούλα από δεξιά κεφαλιά του Μασάδο εξ επαφής η μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Τζουμάκα.

ΑΟ Δικαίου: Λουτριώτης, Χατζηβασίλης, Μποιλής Μ, Γκουντελίτσας (43′ Μουνούχος), Γούλας, Πολίτης (63′ Σκαλέρης), Μυλωνάς, Παπασεβαστός (74’Tσάνκοφ), Φονσέκα, Μασάδο, Πανόπουλος
Φοίβος: Τζουμάκας, Φυλακούρης, Χριστοδούλου (27′ Χαρικιόπουλος), Καρύδης (20’Τόσντι), Μπιλιάς, Δράκος, Μπούτσκα, Σάββενας, Καστρινάκης, Βασιλείου (75′ Ορφανίδης Σ), Ορφανίδης Ν.

Ηρακλής Λάρδου-Ακουσίλαος 1-3
«Πλώρη» για την κορυφή έχει βάλει πλέον ο Ακουσίλαος που  στη Μαλώνα πραγματοποίησε ακόμη μια εντυπωσιακή εμφάνιση, επικρατώντας εύκολα με 3-1 του Ηρακλή Λάρδου, «σκαρφαλώνοντας» στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μόλις έναν βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα. Το συγκρότημα του Σάσα Γιόνοβιτς δεν συνάντησε καμία δυσκολία από τον αντίπαλο του, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι προηγήθηκε με 3-0 μόλις στο 17ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι αν και προσπάθησαν, δεν μπόρεσαν να πάρουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας και θα συνεχίσουν να παλεύουν για την παραμονή τους.
Μόλις στο 8ο λεπτό και μετά από κόρνερ του Νέτσα, ο Ντίξον με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον Ακουσίλαος, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Νέτσας μετά από σέντρα του Τριανταφύλλου «έγραψε» το 0-2 απλοποιώντας την κατάσταση για τους φιλοξενούμενους. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 17’ και πάλι ο Νέτσας με απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καλανδράνη για το 0-3.
Οι γηπεδούχοι αν και πίεσαν στη συνέχεια για να ξαναμπούν στο ματς, το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 71’ με το τέρμα του Μ. Χαρίτου.

Ηρακλής Λάρδου: Καλανδράνης, Νικολής, Διακολουκάς, Παπαιωάννου, Κακλαμάνος, Μ. Χαρίτος, Μπενούρ, Πέρος, Καφάλας (80’ Φαρμακαλής), Στ. Ευαγγελίδης (75’ Ι. Ευαγγελίδης), Μουστάκας
Ακουσίλαος: Σκυλλάς, Έλληνας, Παπουρδάνος, Πομπού, Ισκάς, Ντίξον (85’ Πίτσης), Νέτσας, Κορκίδας (70’ Σιέχ), Τριανταφύλλου, Δελαπόρτας, Διακαναστάσης

Ηρακλής Μαριτσών-Κλεόβουλος 1-0
Στις νίκες επέστρεψε ο Ηρακλής Μαριτσών που νίκησε με 1-0 στο γήπεδο του τον Κλεόβουλο για την 13η αγωνιστική. Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Μιχάλη Μανωλά ανέβηκε στην 8η θέση της βαθμολογίας και άφησε τους Λινδιακούς να αγωνιούν αναφορικά με την υπόθεση παραμονή.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και απείλησαν στο 25’ με την κεφαλιά του Καστρουνή, ενώ και ο Κλεόβουλος είχε τη δική του ευκαιρία στο 31’ με τον Τριπολίτη. Ο Διάκουλας απέκρουσε τη μπάλα στο τετ-α-τετ του Μακρή στο 35’, όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στο 44΄όταν μετά από κόρνερ του Μαυρή, ο Καστρουνής με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στον Ηρακλή.
Στην επανάληψη και πάλι ο Καστρουνής ήταν αυτός που απείλησε στο 65’, ενώ ο Τριπολίτης στο 70΄’ έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει. Το ίδιο συνέβη και με τον Χειμωνέτο στο 87’ με το 1-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Ηρακλής Μαριτσών: Κοσμάς, Τσούφιος, Λορέντζος, Κωστάκης, Μπιλιάς, Μακρής (70’ Χατζηκωνσταντής), Χειμωνέτος, Γιακουμάρος, Καστρουνής (89’ Παπαγεωργίου), Μακρής (61’ Αθανασίου), Κρομμύδας
Κλεόβουλος: Διάκουλας, Μαγιόγλου, Λάμπης (46’ Δανελλάκης), Κανάκης, Μωραίτης, Ιωαννίδης, Βασιλάκης, Θεοδοσίου, Γεωργαλλής (74’ Αγγελιδάκης), Τριπολίτης, Τσοπανάκης (46’ Γκίπι)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments