Αρχική Uncategorized Σκέψεις για …προβληματισμό και διερεύνηση…

Σκέψεις για …προβληματισμό και διερεύνηση…

0
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

Τροφή για σκέψη και προβληματισμό για την περίοδο που δεν θα υπάρχει lockdown αλλά θα ισχύσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα προκειμένου να είναι εφικτό να συνεχιστούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα:
1. Το μέτρο με την παρουσία 30 ατόμων από κάθε ομάδα στα γήπεδα δεν λειτούργησε σχεδόν ποτέ και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά. Ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες και εμείς, οι δημοσιογράφοι. Αν η ΕΠΣΔ θέλει να ισχύσει πραγματικά, ας επιβάλλει στις ομάδες να στέλνουν την λίστα των 30 ατόμων από την προηγούμενη ημέρα. Έτσι ώστε ο παρατηρητής αλλά και ο διαιτητής να γνωρίζουν επ’ ακριβώς ποιοι θα είναι μέσα. Και από εκεί και πέρα, να πράττουν ανάλογα, αν κάποιοι δεν τηρούν και δεν σέβονται το μέτρο που ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή. Απλά υπενθυμίζω, ότι σε ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών, δεν μπορεί να μην έχει το δικαίωμα ο διαιτητής να πει ότι «δεν το ξεκινάω», αν κρίνει ότι κάποιοι παρανομούν.
2. Τα περισσότερα γήπεδα της περιοχής μας είναι «ανοιχτά» και δεν ευνοούν στο να γίνει σωστός έλεγχος στο ποιοι μπαίνουν και ποιοι βγαίνουν. Υπάρχουν όμως και ορισμένα τα οποία είναι …πιο «κλειστά» και είναι εφικτό να εφαρμοστούν τα μέτρα. Δεν θα ήταν άσχημη η ιδέα, να ορίζονται παιχνίδια μόνο σε τέτοια γήπεδα όπου το κεκλεισμένων των θυρών θα ισχύσει θέλοντας και μη από κάθε άποψη.

Κρίνω απαραίτητο να διευκρινίσω -για μια ακόμα φορά- πως δεν σχολιάζω το αν το lockdown ή το «κεκλεισμένων των θυρών», είναι οι ενδεδειγμένες λύσεις ή όχι για τον αθλητισμό. Αυτό είναι κάτι που το έχουν αποφασίσει οι «ειδικοί» οπότε εμείς περισσεύουμε. Θα ήθελα όμως για μια ακόμα φορά να υπενθυμίσω ότι …το ταμείο γίνεται στο τέλος και σε βάθος χρόνου θα φανεί τι ήταν σωστό και τι όχι. Προς το παρών, προφανώς και αρκούμαστε να πούμε ότι η κάθε απόφαση είναι σεβαστή.

Από εκεί και πέρα όμως είναι απαραίτητο η Ελληνική Πολιτεία να μεριμνήσει για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Αν είναι από εδώ και πέρα και για διάστημα που προσωπικά δεν γνωρίζω πόσο μεγάλο, να ζούμε με lockdown, μάσκες, αντισηπτικά και υγειονομικά πρωτόκολλα, ας βρουν τον τρόπο του πως θα τα συνδυάσουμε με την εξέλιξη των πρωταθλημάτων. Αν θέλουν βέβαια να συνεχίσει να υπάρχει αθλητισμός…

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments