Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Αυλαία με τους 30ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες στην Κω το Σαββατοκύριακο 20-21/10/2018

Αυλαία με τους 30ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες στην Κω το Σαββατοκύριακο 20-21/10/2018

0
Dodekanisos

Η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο(20-21/10/2018) στο νησί του Ιπποκράτη.. Πρόκειται για τους 30ουςΑιγαιοπελαγίτικους αγώνες στίβου, στους οποίους θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 450 αθλητές και αθλήτριες 42 Σωματείων στίβου από 18 Νησιά, καθώς και από 10 Σχολεία- Σωματεία ΑΜΕΑ με περισσότερους από 30 αθλητές και αθλήτριες. Μαζί μ’ αυτούς και ένα πλήθος από προπονητές, αθλητικούς παράγοντες Σωματείων, αλλά και γονείς αθλητών, που συνδυάζουν κάθε χρόνο τη παρουσία τους στους αγώνες με μια εκδρομή- γνωριμία του νησιού που φιλοξενεί τους αγώνες.
Οι 30οί Αιγαιοπ/κοι αγώνες όμως έχουν μια ξεχωριστή αίγλη, γιατί φέτος ο θεσμός συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής!
Η Ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας, τη Γ. Γραμματεία Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής, το Δήμο της Κώ, αλλά και τη Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, θα γιορτάσει την ΕΠΕΤΕΙΟ των 30 χρόνων ζωής του θεσμού με διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 20-21/10.
– Το πρωί του Σαββάτου( 10:30π.μ) θα πραγματοποιηθούν, στα πλαίσια της επετειακής εκδήλωσης, τα εγκαίνια έκθεσης των Αιγαιοπ/κων αγώνων στο Αθλητικό Πολυκεντρο (δίπλα από το νέο στάδιο “ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ”, με εκθέματα, φωτογραφικό υλικό, video, κλπ, από τους 1ους Αιγαιοπ/κους του 1986 (Λέσβος) μέχρι και τους 29ους που διεξήχθησαν πέρυσι(2017) στη Μύκονο.
-Στα πλαίσια της επετειακής εκδήλωσης ο ΣΕΓΑΣ προσκάλεσε για να τιμήσει καταξιωμένους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του παρελθόντος( και παρόντος), που ξεκίνησαν την αθλητική τους διαδρομή απο τους Αιγαιοπ/κους αγώνες και στη πορεία πέτυχαν εξαιρετικές διακρίσεις σε Παγκόσμιο και Ολυμπιακό επίπεδο. Ανάμεσά τους η Νίκη Ξάνθου( Ρόδος), η Αγγελικη Τσιολακούδη( Λέσβος), ο Γιαννης Σμαλιός( Κως), η Χρυσουλα Ιακώβου( Κάλυμνος), ο Μιχάλης Μερτζανίδης- Δεσποτέρης (Λήμνος), ο Χριστόφ. Μερούσης κ.α.
Στην ίδια εκδήλωση θα τιμηθεί και ο τότε Υπουργός Αιγαίου Κοσμάς Σφυρίου, που συνέβαλε ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΆ στη αναβίωση του θεσμού των Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στίβου, υιοθετώντας και στηρίζοντας την πρόταση της Ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ.
– Τους αγώνες του διημέρου θα τιμήσουν με τη παρουσία τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και συμπατριώτης μας κος Νεκτ. Σαντορινιός, ο Γ. Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο Γ. Γραμματέας Αιγαίου και Ν.Π κος Ι. Γιαννέλης, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κος Γ. Χ”μάρκος και βεβαία ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Κώ κος Γ. Κυρίτσης. Από πλευράς Ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ θα παραστούν ο Πρόεδρος κος Κ. Παναγόπουλος, καθώς και ο επί δεκαπενταετία πρώην Πρόεδρος και σημερινός Γ. Γραμματέας κος Β. Σεβαστής.
Οι 30οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου είναι αφιερωμένοι στη μνήμη της πρόσφατα αδικοχαμένης Χριστίνας Κωνσταντίνου, παλαιάς πρωταθλήτριας στο αγώνισμα της Σφαιροβολίας( Πανελλήνια επίδοση Κορασίδων) και Προέδρου του Α.Σ ΙΠΠΟΚΡΆΤΗΣ Ο ΚΏΟΣ.
– Από την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου( ημέρα αναχώρησης) το νησί του Ιπποκράτη θα ζεί σε ρυθμούς αθλητικής πανδεσίας, με τα νιάτα του Αιγαίου να συναγωνίζονται για τη νίκη και τη χαρά του αγώνα μεταξύ τους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments